Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 14 november 2008

Fabchannel lanceert Nederlandstalige portal

Vandaag lanceerde online-concert-zender Fabchannel.com een nieuwe website, volledig vertaald en afgestemd op de Nederlandse muziekliefhebber. Op Fabchannel.com zijn zo'n 1.000 concerten uit Paradiso en Melkweg gratis en te bekijken.

"Al jaren kregen wij verzoeken binnen voor een Nederlandse versie van de site, nu zijn wij eindelijk is staat hier gehoor aan te geven." aldus CEO en oprichter Justin Kniest. "Doordat we sinds begin dit jaar met veel succes een advertentiemodel hebben draaien werd het mogelijk om uit te breiden qua personeel en ook een Nederlandstalige site te ontwikkelen. Wij zijn er zeer trots op ons thuispubliek nu eindelijk een website afgestemd op hun wensen en verwachtingen te bieden!"

Het Nederlandse publiek vormt met 30% het grootste deel van de kijkers van de Amsterdamse concert-website. Een kwart van de artiesten in het omvangrijke concertarchief zijn van Hollandse komaf, waaronder gevestigde namen als Candy Dulfer, Room Eleven, Opgezwolle en Van Dik Hout. Met festivals als de Grote Prijs van Nederland en de maandelijkse LiveXS Locals Only! avonden in Paradiso biedt Fabchannel ook veel ruimte aan nieuw talent van eigen bodem.

Naast de Nederlandse portal lanceerde Fabchannel vandaag ook Spaanse en Duitse portals. De komst van deze nieuwe portals is onderdeel van de internationale uitrol die eerder dit jaar werd aangekondigd na de investering die de concertzender eind vorig jaar binnen wist te halen. In de afgelopen maanden heeft Fabchannel zijn positie in de markt aanzienlijk weten te versterken, advertentie- en sponsormodellen kunnen ontwikkelen uitrollen en een volledig nieuwe website kunnen ontwikkelen.

Ga naar Fabchannel NL - www.fabchannel.com

Voor meer informatie, aarzel niet en neem contact op met:

FABCHANNEL

Joost de Wit, Press & Publicity Manager

Fabchannel B.V.

Amsterdam Office
Kleine-Gartmanplantsoen 21
1017 RP Amsterdam
The Netherlands
K.v.K 34286240

London Office
21 Quayside, William Morris Way
SW6 2UZ London
United Kingdom

T: +31 (0)20 - 788 27 02
M: +31 (0)65 - 510 82 44
E: joost.dewit@fabchannel.com W: www.fabchannel.com
W: www.fabchannel.com/blog

Winner W3 Award 2007 - best music site / best broadband site Winner Musikexpress Style Award 2007 - best media
Winner Webby Award 2006 - best music website of the world