Ingezonden persbericht


Rotterdam, 14 november 2008

Nederlandse tour van Palestijnse jeugdtheatergroep op internet

Website Gaza-Rotterdam gelanceerd

Vandaag wordt de website www.gaza-rotterdam.nl gelanceerd. Deze website biedt achtergrondinformatie over de Nederlandse tour van de Palestijnse jeugdtheatergroep Theatre Day Productions (TDP). De theatertour loopt van 18 november tot en met 18 december 2008 en wordt georganiseerd door het Rotterdamse jeugdtheatergezelschap Het Waterhuis. De acteurs komen op uitnodiging van Cordaid, Stichting DOEN en Stichting Kinderpostzegels, die het jeugdtheatergezelschap financieel ondersteunen. Overigens is tot op dit moment onzeker of de acteurs Gaza kunnen verlaten.

Jongeren uit Gaza en Nederland kunnen elkaar e-mailen over voorstelling Op www.gaza-rotterdam.nl is alles te lezen over de voorstelling en de activiteiten die Het Waterhuis daaromheen organiseert. Jongeren die de voorstelling in Nederland gezien hebben, kunnen via de website contact opnemen met leeftijdsgenoten in Gaza, en vice versa. De website is zowel in het Nederlands als het Arabisch te lezen.

Filmportretjes acteurs Gaza
Verder bevat www.gaza-rotterdam.nl een vijftal korte filmportretten die filmmaakster Tinus Kramer van de Palestijnse spelers in Gaza maakte. Tinus Kramer werkt in opdracht van Cordaid aan een korte documentaire over de komst van TDP naar Nederland. Een promo van deze film is binnenkort ook op de website te zien. Voor de pers zijn eerdere persberichten terug te vinden, evenals foto's van de voorstelling en achtergrondinformatie over de regisseur van TDP, de Nederlandse theatermaker Jan Willems. Ook worden toekomstige publicaties in de media opgenomen.


---

Noot voor de redactie en

Ingezonden persbericht