Ingezonden persbericht


Lelystad, 14 november 2008

Start kaartverkoop speciaal concert van Apollo Ensemble in Nieuw Land

Vanaf vandaag kunt u kaarten kopen voor het concert van het Apollo Ensemble in Nieuw Land. Het traditionele kerstconcert van het Apollo Ensemble in Nieuw Land wordt dit jaar gegeven op de laatste zondag van 2008, 28 december. De locatie voor dit speciale winterconcert is uniek! Het Apollo Ensemble betreedt het glazen podium van 'Aanval en verdediging': de Slag om de Zuiderzee. Dit is onderdeel van de vaste tentoonstelling 'Op de grens van land en water' over de geschiedenis van het Zuiderzeegebied in de buis van Nieuw Land.

Het Apollo Ensemble heeft het thema van 'Aanval en verdediging' vertaald naar een afwisselend en boeiend programma met onder meer een Magnificat van Schütz, een cantate van Buxtehude, triosonates van Fontana en Marini. Op de bijzondere locatie wordt ook de beroemde Passacaglia van Biber met de naam " De Beschermengel", voor vioolsolo, gespeeld.

Het Apollo Ensemble bestaat uit: Tanja Obalski - sopraan, David Rabinovich & Franc Polman - viool, Thomas Oltheten - dulciaan en Marion Boshuizen - orgel.

Het concert begint op 28 december om 20:00 uur, van 19:00 tot 20.00 is er de mogelijkheid om gratis het museum te bezoeken. Dit is bijzonder, het museum is normaal gesproken s'avonds gesloten. Buiten is het koud en donker, maar in het sfeervol verlichte museum kunt u voorafgaand aan het concert de geschiedenis van Flevoland beleven.

Na afloop kunt u op eigen kosten naborrelen in het restaurant.

Kaarten zijn vanaf nu te verkrijgen bij de receptie van Nieuw Land (tel. 0320- 225900 of via e-mail receptie@nieuwlanderfgoed.nl) en via het Apollo Ensemble: 0320-227718 / apolloensemble@planet.nl en www.apollo-ensemble.nl.

Kaarten voor h het concert zijn E17,50. Donateurs van Nieuw Land en het Apollo Ensemble betalen E15.