Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
14 november, 2008

Snelste in kwalificatie belangrijkste Formule 3 race van het jaar Carlo van Dam op pole position in Macau

Macau - De Nederlandse autocoureur Carlo van Dam heeft vandaag de pole position veroverd voor de Formule 3 Grand Prix van Macau. In de laatste ronde van de beslissende, door rode vlaggen onderbroken kwalificatiesessie in de Chinese havenstad, reed Carlo de snelste tijd van de 29 coureurs die dit jaar deelnemen aan `s werelds meest prestigieuze Formule 3 race.

"Prima natuurlijk, deze pole position, maar gaat om de race morgen en de finale zondag", aldus Carlo. Gisteren ging het al goed, maar je weet dat de baan de tweede dag sneller zal zijn. Na een hier eerder vandaag verreden GT-race lag er echter veel olie op het circuit. Zoals altijd in Macau was het ook nu af en toe weer een chaos door crashes en rode vlaggen. Ik had bovendien de eerste paar rondjes nogal wat onderstuur en ik raakte een keer fors de muur, waardoor mijn stuur scheef stond. Ik had desondanks al de

Japans Formule 3 kampioen Carlo van Dam was vandaag de snelste van 29 coureurs tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Macau. SASAKI tweede tijd en ben er in de laatste ronde nog een keer goed voor gaan zitten. Dat bleek genoeg voor pole position. Uiteraard is het prettig als je de snelste bent, zeker hier, en vooraan mag starten. Maar het veld is erg competitief, de top tien zit dicht bij elkaar en op dit circuit kan echt alles gebeuren. Het gaat er dus vooral om dat we morgen ergens voorin eindigen en ons goed voorbereiden op de finale van zondag. "

Kwalificatie 55e Macau Grand Prix (top 5 van 29 deelnemers)


1. Carlo van Dam Toyota Team TOM'S 2:11.846
2. Sam Bird Manor 2:11.988 +0.142 (+3 plaatsen penalty)
3. Keisuke Kunimoto Toyota Team TOM'S 2:12.039 +0.193
4. Edoardo Mortara Signature 2:12.044 +0.198
5. Roberto Streit Double R 2:12.061 +0.215

END

Contact details (