Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
13 november 2008

Burgemeester Verkerk lanceert actie studentenverenigingen en BurgerNet: 'Jullie tonen maatschappelijke betrokkenheid'

13 november 2008 - De 13 grootste Delftse studentenverenigingen hebben woensdagmiddag een antieke wachtlantaarn aangeboden aan burgemeester Bas Verkerk van Delft. Deze lantaarn staat symbool voor de oude burgerwacht, zoals die in de middeleeuwen in functie was - een link met BurgerNet, een systeem dat de politie in Delft helpt bij het oplossen van heterdaad misdrijven.

Met het cadeau willen de verenigingen, die ruim 5000 studenten vertegenwoordigen, de samenwerking tussen de verenigingen en de Delftse politie en gemeente starten. In deze samenwerking wordt geprobeerd om zoveel mogelijk studenten in te laten schrijven op BurgerNet.nl, om zo meer ogen en oren voor de politie te creëren, op tijden dat dat nodig is: studenten begeven zich relatief late tijdstippen op straat.

Voorzitter Diederik Morsink van de Delftse VerenigingsRaad stelde dat 'de studentenverenigingen altijd open staan voor samenwerking met de politie. Met deze actie willen de verenigingen ondersteunen dat de veiligheid van Delft iedereen aangaat, en dat BurgerNet een systeem is dat hier goed bij helpt'. Burgemeester Verkerk meende dat de verenigingen hiermee 'maatschappelijke betrokkenheid tonen, en dat het gebaar naar de stad niet onopgemerkt zal blijven'. Vervolgens lanceerde hij, in een zaal vol vertegenwoordigers uit de studentenwereld en de verzamelde pers, de actie met een klinkende slag op de gong, die voor de gelegenheid was geleend van studenten muziekgezelschap Krashna Musika.

Job Veltman van STIP, de Delftse gemeenteraadspartij voor jongeren en studenten, gaf aan de actie van de verenigingen uniek is in de historie van studerend Nederland. 'Dat 13 verenigingen zich op deze manier inzetten voor de veiligheid in hun studentenstad is onnavolgbaar. Daar ben ik bijzonder trots op. Tegelijk hoop ik van harte dat, wanneer dit nieuws in andere steden bekend wordt, meer van zulke samenwerkingen volgen'.

Voor de redactie (niet ter publicatie) Voor meer informatie kunt u terecht bij Job Veltman Tel. 06-14411961, j.j.veltman@stipdelft.nl Nieuwsberichten over deze kwestie zijn hier en hier te vinden. In de bijlage van de mail van 14-11-2008 zijn foto's te vinden van het moment dat in het bovenstaande persbericht beschreven wordt.

Meer informatie:
Job Veltman
Fractie Studenten Techniek In Politiek
06-14411961 / j.j.veltman@stipdelft.nl

---- --