Cappella Pratensis zingt première Antony Pitts' Missa Unitatis


'S-HERTOGENBOSCH, 20081030 -- Op vrijdag 14 november 2008 zingt Cappella Pratensis de première van de nieuwste compositie van de befaamde componist Antony Pitts: 'Missa Unitatis'. Cappella Pratensis is een vocaal ensemble dat muziek ten gehore brengt uit polyfone meesterwerken van de vijftiende en zestiende eeuw. De eigentijdse compositie van Antony Pitts is in opdracht van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap ontwikkeld en geïnspireerd op de zestiende eeuwse koorboeken uit het Zwanenbroederhuis. Het concert vindt plaats op vrijdag 14 november om 20.00 uur in het Jheronimus Bosch Art Center in 's-Hertogenbosch (Jeroen Boschplein 2). De toegang is gratis.

In het Zwanenbroederhuis worden waardevolle zestiende eeuwse koorboeken bewaard. De Illustre Lieve Vrouwe Broederschap heeft de befaamde zanger/componist Antony Pitts opdracht gegeven op basis van de vocale muziek uit deze boeken een eigentijds muziekstuk te componeren. De compositie 'Missa Unitatis' (zo genaamd vanwege het oecumenische - katholiek/protestant - karakter dat de Broederschap wil onderstrepen) zal als een eigentijdse 'vertaling' van oud Brabants muzikaal erfgoed een brug slaan naar onze tijd en de toekomst. Na de première op vrijdag 14 november door Cappella Pratensis staan diverse uitvoeringen gepland in 's-Hertogenbosch en daarbuiten. Uiteraard worden door Cappella Pratensis tijdens het concert ook originele werken uit de bijzondere koorboeken gezongen.

Het concert vindt plaats op vrijdag 14 november om 20.00 uur in het Jheronimus Bosch Art Center in 's-Hertogenbosch (Jeroen Boschplein 2). Deze activiteit wordt ondersteund door De Tijdreiziger. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.detijdreiziger.nl. of mail naar info@cappellapratensis.nl.





Ingezonden persbericht