Olympische toppers en wereldkampioenen naar Paard & Koets


DEN BOSCH, 20081031 -- Van 14 t/m 16 november vindt de 27e editie van het internationale paardenevenement Paard & Koets plaats in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Anders dan alle voorgaande jaren! Dat wordt de 27e editie van het internationale evenement Paard & Koets dat jaarlijks in de Brabanthallen plaats vindt! Met in de hoofdpiste uitsluitend clinics en demonstraties van hoog niveau, met internationale toppers, met veel deelname-mogelijkheden voor ruiters en menners, en met nieuwe en vernieuwende bedrijven op de beursvloer. Ook dit jaar zullen weer tienduizenden liefhebbers uit heel Europa hun weg naar de Brabanthallen weten te vinden.

BEURS
Op de beursvloer vindt de paardenliefhebber alles van zijn of haar gading. Natuurlijk staat Paard & Koets er bekend om het grootste aanbod aan rijtuigen ter wereld in huis te hebben. Daarnaast is er een ruim assortiment aan ruitersportartikelen en vindt de bezoeker hier informatie over stalling, voeding, trailers, stapmolens, opleidingen enzovoorts.

TOPPERS IN DE RING
Paard & Koets is, anders dan de naam doet vermoeden, een all-round paardenevenement met aandacht voor diverse disciplines in de paardensport. In 3 pistes vinden dagelijks clinics, shows en demonstraties plaats.

Een greep uit het programma:

Natural Horsemanship is hot! Samenwerken met paarden is zoveel leuker en leidt tot zoveel meer dan een paard geforceerd je wil opleggen.
De Tsjech Honza Bláha is een grootmeester op dit vlak.
Honza traint paarden vanuit respect en vertrouwen: de ongeëvenaarde samenwerking tussen de man en zijn paarden oogstte internationaal al veel bewondering.
Voor het eerst zal de befaamde Tsjech Honza Bláha een avondvullende clinic verzorgen op Nederlandse bodem.

Hans-Peter Minderhoud die knap vijfde werd op de onlangs gehouden Olympische Spelen en sindsdien niets dan successen kent, verzorgt een clinic over topsport. Diederik van Silfhout en Lotje Schoots die beide dit jaar goud behaalden tijdens het EK vertellen over hun wijze van trainen en
liefhebbers van de eeuwenoude klassieke rijkunst zullen zonder twijfel genieten van clinics van de Italiaanse Maestro Giorgio Mereu Pes.

Bij een aantal shows wordt het publiek actief betrokken. Zo kan men leren een paard gecontroleerd te laten steigeren, bepaalt het publiek wie de winnaar wordt van de Hackney-presentatie wordt en wat de mooiste Arabische hengst is en worden mensen bij diverse clinics uitgenodigd om zelf te rijden.
En zijn er achteraf nog vragen? Veel van de clinic-gevers zijn bereid deze te beantwoorden in het Meet & Greet-paviljoen.

MENSPORT
Natuurlijk besteedt Paard & Koets in de showpistes ook 3 dagen lang ruimschoots aandacht aan het mennen.
Zo zal 's-werelds meest succesvolle vierspanrijdster ooit, de Britse Karen Bassett, clinics verzorgen met medewerking van jong Nederlands mentalent.
Een opwindende en ongeëvenaarde voorstelling met buitengewone stunts wordt gebracht door het Britse showteam "Chariots of Fire" dat voor het eerst naar Nederland komt.
Ook de voor het eerst te houden 2-daagse internationale scurry-competitie met deelnemers uit Engeland, Nederland, België en Duitsland, zal het nodige zand doen opstuiven!

DRIE WERELDKAMPIOENEN
Drie wereldkampioenschappen mennen leverden dit jaar drie Nederlandse wereldkampioenen op!
IJsbrand Chardon, Jacques Poppen en Jan van den Broek zijn de toppers van de mensport. Alledrie zullen ze zich op zaterdagavond met hun aanspanning "anders dan anders" presenteren. De zaterdag wordt afgesloten met een vlammende vierspan-marathon met Nederlandse internationals, waarmee de avondshow een waar oranje-feest belooft te worden.

VEEL AANDACHT VOOR BASIS-SPORT
Slechts een klein deel van paardrijdend en mennend Nederland bedrijft topsport.
Het is interessant om topsporters aan het werk te zien en boeiend te horen hoe ze trainen en werken, het niveau vindt echter geen aansluiting bij de gemiddelde paardensporter. Reden voor Paard & Koets om in een aparte piste clinics te organiseren die dat wel doen.
Zo zijn er onder meer clinics te volgen met onderwerpen als onafhankelijke zit, longeren voor menners, vrijheidsdressuur, jurering van dressuurproeven en de basis van klassieke rijkunst.

Boeiend, leuk en leerzaam, dat is Paard & Koets 2008!

Kijk voor meer informatie op de website www.paardenkoets.nl