Dutch Whisky Award 2008


Gekozen tot de beste Schotse Single Malt 2008

LEIDEN, 20081114 -- Tijdens het International Whisky Festival, dit weekeinde in de Pieterskerk in Leiden, is voor het eerst de Dutch Whisky Award door de burgemeester van Leiden, de heer H.J.J. Lenferink uitgereikt.

Unaniem is gekozen voor:

BOWMORE 1992 16 YEARS OLD, WINE CASK MATURED
ISLAY SINGLE MALT SCOTCH WHISKY


De heer J. van Rhee heeft de prijs namens importeur Intercaves BV in ontvangst genomen

Whisky is de meest verkochte `sterke alcohol' ter wereld. De verkoop van de nectar verheugt zich de laatste jaren in een onstuimige groei, mede veroorzaakt door toenemende afzet op de nieuwe markten China, Rusland India en Brazilië. Nederland is ondanks haar beperkte inwonertal toch een speerpunt voor de whisky industrie, aangezien hier onder de consumenten een grote kennis van whisky bestaat en de verkoop van single malt whisky in Nederland nog steeds toeneemt.

Op de website www.whiskyawards.nl en www.whiskyfestival.nl vindt men alle informatie over het bovenstaande en de verdere informatie over het festival. Tevens houden wij hier de bezoekers op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Additionele informatie: graag contact opnemen met Wouter Wapenaar 071 331 3310 of 06 54301304 e-mail wouter@whiskyfestival.nl

Informatie: een digitale versie van dit persbericht en voor het downloaden van beeldmateriaal verwijzen wij u naar www.whiskyfestival.nl/pers