Op kamers wonen in Nijmegen wordt steeds duurder


NIJMEGEN, 20081114 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de gemiddelde huurprijs van kamers in Nijmegen is gestegen (3,9 procent) ten opzichte van een jaar geleden, terwijl het aanbod van kamers wederom flink is toegenomen (met 18,9 procent).

Huurprijs kamers Nijmegen stijgt met bijna 4 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijzen van aangeboden kamers in Nijmegen zijn gestegen (3,9 procent) ten opzichte van een jaar geleden. De stijging van de gemiddelde huurprijs in Nijmegen is minder hard dan de stijging die het landelijke gemiddelde laat zien (7,7 procent).



Aanbod kamers neemt toe met 18,9 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers is ruimschoots toegenomen in de maand oktober (334) ten opzichte van een jaar geleden (223).



Vierkante meter prijzen stijgen wederom
De vierkantemeter prijzen zijn met 5,6 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dit komt bovenop het feit dat de gemiddelde oppervlakte waarop een kamerbewoner moet leven ook kleiner is geworden (- ½ procent).

Gewenste huurprijs 489 euro
De maximale huurprijs die kamerzoekenden over hebben voor een nieuwe kamer in Nijmegen is sinds vorig jaar explosief gestegen naar 489 euro per maand. Ondanks dat er in deze periode dit jaar meer aangeboden kamers zijn tegen een gemiddelde huurprijs van 321 euro, is het opmerkelijk dat de kamerzoekende fors geld wilt betalen (+ 168 euro ) om per se een kamer in Nijmegen te bemachtigen.


Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.000 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/11/14/Kamermarkt+Nijmegen+Oktober+2008.aspx. Van de grootste 8 steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.