Motorrijden met autorijbewijs


Vespa Lifestyle introduceert nieuwe Piaggio MP3 LT motorscooter

ROTTERDAM, 20081114 -- (Rotterdam) - De Piaggio MP3 LT is de eerste volwaardige motorscooter op de markt die mag worden bestuurd door automobilisten met een B-rijbewijs.

Piaggio heeft de MP3 scooterreeks uitgebreid met de nieuwe LT-versie, waarvoor geen motorrijbewijs vereist is. Automobilisten met een B-rijbewijs mogen en kunnen deze ultramoderne motorscooter besturen, die een innovatieve, wendbare en veilige oplossing is voor het rijden in druk (stads)verkeer. De Piaggio MP3 LT is de eerste volwaardige motorscooter op de markt die mag worden bestuurd door automobilisten met een B-rijbewijs. Vanaf vandaag te bewonderen bij Vespa Lifestyle in de showroom



Daarnaast bieden wij de onervaren kopers van de MP3 LT - zonder kosten - een eendaagse rijtraining aan, die wordt verzorgd door professionele instructeurs onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.



"De nieuwe Piaggio MP3 LT, die beschikt over twee voorwielen, heeft het unieke voordeel dat automobilisten met enkel een rijbewijs B dit voertuig mogen besturen," aldus de heer Rinus Verschuren van Vespa lifestyle. "Daarbij bieden wij voor het waarborgen van de verkeersveiligheid zonder meerkosten een professionele rijtraining aan."



De belangstelling in Nederland voor de motorscooter neemt enorm toe. De hedendaagse verkeersdeelnemer heeft, zeker in het drukke woon-werkverkeer en met de alsmaar groeiende filevorming, behoefte aan individuele mobiliteit en een efficiënte reistijd. Zonder daarbij tijd te verliezen in een stagnerende verkeersstroom. "De motorscooter biedt daarvoor als geen enkel ander vervoermiddel de ideale oplossing," vervolgt de heer Rinus Verschuren. "De scooter is comfortabel en gemakkelijk in het gebruik, is onderhoudsvriendelijk en uitermate praktisch en gaat zuinig met brandstof om. Een ander groot voordeel van de motorscooter is dat er voor de berijder geen parkeerprobleem bestaat. Ook mag er met dit voertuig gewoon langs de files gereden worden.



De nieuwe MP3 LT is afgeleid van de revolutionaire Piaggio MP3 modelreeks en beschikt over dezelfde unieke en geavanceerde eigenschappen evenals de prettige, veilige rijkenmerken waardoor de driewielige scooter zo'n enorm succes is geworden. Door de dubbele voorwielen heeft de Piaggio MP3 nieuwe normen gesteld op het gebied van dynamische stabiliteit en zorgt deze opvallende motorscooter voor een opmerkelijke rijervaring. De twee voorwielen zijn onafhankelijk opgehangen, waardoor de stabiliteit in bochten aanzienlijk hoger is ten opzichte van een conventionele motorscooter of motorfiets. Ook bij hogere snelheden gedraagt de MP3 zich uiterst stabiel, zelfs wanneer in de luchtwerveling achter een groot voertuig wordt gereden, waardoor de veiligheid zich op een hoog niveau bevindt.



De voordelen van de configuratie met drie wielen komen ook nadrukkelijk tot uiting wanneer het wegdek nat of glad is, of in omstandigheden die kritiek zijn voor conventionele tweewielers. De Piaggio MP3 LT rijdt als een perfecte, normale scooter. Maar in de stad en in stadscentra zijn het veiligheidsniveau en de stabiliteit ongekend hoog, omdat op wegen met een slecht of hobbelig wegdek kan worden gereden en de MP3 geen moeite heeft met zaken als tramrails, gaten in de weg en putdeksels.



"De nieuwe Piaggio MP3 LT is de ideale oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan snel en efficiënt vervoer in de stad, maar die de overstap naar een motorfiets of -scooter niet heeft kunnen maken omdat men niet in het bezit was van het motorrijbewijs A," legt Rinus Verschuren uit. "Nu bieden wij met de Piaggio MP3 LT de oplossing!"



De Piaggio MP3 LT is vanaf 1 december leverbaar bij Vespa Lifestyle en kent een vanafprijs van ¤ 7.789,- voor de 250cc uitvoering. De 400cc versie is er vanaf ¤ 8.889,-.

Voor meer informatie: www.vespalifestyle.com en www.piaggiomp3lt.com





Ingezonden persbericht