Persoonlijke ontwikkeling in de 21ste eeuw


HAARLEM, 20081114 -- Vele werknemers hebben vanuit hun werk de mogelijkheid om een cursus of training te volgen. Deze mogelijkheid wordt gegeven door de (MKB) manager, maar hier stopt ook direct weer zijn invloed. Gevolg: de werknemer is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar ontwikkeling. Skillsacademy.nl maakt het deze zoekende werknemer wat gemakkelijker.

De werknemer is zelf verantwoordelijk voor de gewenste cursus of training en daarmee zijn marktwaarde en ontwikkeling. De gemiddelde werknemer heeft een brede basiskennis, is online-24 uur per dag (internationaal) bereikbaar, is mondig en ondernemend.

"Deze eigenschappen maken dat de gewenste training gevonden wordt, maar nieuw is daarbij dat er in de 21ste eeuw ook rekening gehouden moet worden met de drukte op het wegennet", vertelt Rob van den Heuvel, oprichter van de Skillsacademy.nl. Het fileleed en het groeiende belang van professionals voor persoonlijke ontwikkeling deed hem met zijn zakenpartner Coen de Vries besluiten diverse vaardigheidstrainingen locaties dicht bij de klant op te zetten. Daarbij zijn de trainingen slechts één dagdeel en worden de klassikale trainingen geheel digitaal ondersteund.

Dit milieubewuste concept heeft dan ook de prognose om in 2009 met 500% te groeien.





Ingezonden persbericht