Gemeente Heeze-Leende


Verwendag voor mantelzorgers op 14 november

Aanmelding vóór 24 oktober
Verwendag voor mantelzorgers op 14 november

Veel mensen zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving, bijvoorbeeld een zieke (schoon)ouder, een partner die lijdt aan dementie, een gehandicapt kind of een buurvrouw die zichzelf niet zo goed meer kan redden. De mensen die deze zorg geven worden `mantelzorgers' genoemd. Ze zorgen uit liefde, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Om mantelzorgers een hart onder de riem te steken, bieden het RIWO, Welzijnsorganisatie Paladijn en PuntExtra hen de Mantelzorgdag Cranendonck/Heeze-Leende aan. Deze dag vindt plaats op

vrijdag 14 november van 9.30 tot 16.00 uur in De Borgh in Budel.

Voor wie?

Alle mantelzorgers die in de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck wonen en zorgen voor iemand uit deze gemeenten of uit een andere gemeente zijn van harte welkom. Dit geldt ook voor mantelzorgers uit een andere gemeente die zorgen voor iemand in de gemeenten Heeze-Leende en Cranendonck.

Ontmoeten, ontspanning en informatie

Voor een belangrijk deel is de dag gericht op ontmoeten en ontspannen. Mantelzorgers kunnen anderen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren en die aan een half woord genoeg hebben. Mensen die weten dat zorgen voor een ander niet altijd meevalt; die weten dat de omgeving vaak alleen aandacht heeft voor degene voor wie wordt gezorgd en dat men zelden aan de mantelzorger vraagt hoe het met haar of hem gaat.

Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd waarvoor men zich in kan schrijven zoals ontspanningsoefeningen, Tai Chi, met elkaar creatief bezig zijn, darten of tapas maken. Wie dat wil kan advies krijgen over huidverzorging, make-up en nagelverzorging.

Uiteraard wordt er ook informatie geboden over mantelzorg: wat betekent het om mantelzorger te zijn, hoe ga je er mee om en welke mogelijkheden zijn er om steun te vinden bij de zorg die je geeft.

Deelname aan deze dag, inclusief o.a. de uitgebreide lunch, is gratis!

Graag aanmelden vóór 24 oktober a.s.

Als er op 14 november vervangende mantelzorg nodig is of vervoer voor de mantelzorger, kan dit worden aangegeven op het aanmeldformulier. Er wordt dan vanuit de organisatie contact opgenomen.

U kunt een inschrijfformulier aanvragen/ophalen bij:


- Paladijn in d'n Toversnest in Heeze, Jan Deckersstraat 26, tel.
040-22 65 597


- Loket Maatschappelijke Ondersteuning, van 9 tot 12.30 uur in het gemeentehuis van Heeze, tel. 040-22 41 455.

Ook kunt u zich per e-mail aanmelden bij de mantelzorgconsulente: marjoleindubbelman@paladijn-welzijn.nl