Gemeente Apeldoorn

Topsporters geven demonstraties op openingsfeest Omnisport Apeldoorn

Gratis kaarten voor officiële opening op 14 november

Apeldoorn, dinsdag 14 oktober 2008 Staatssecretaris Jet Bussemaker, gedeputeerde Hans Esmeijer (provincie Gelderland) en burgermeester Fred de Graaf (Apeldoorn) verrichten vrijdag 14november 2008 om 15.00 uur de officiële opening van Omnisport Apeldoorn. Hiermee is Nederland een unieke topsportaccommodatie rijker; een gecombineerde wieler- en atletiekhal (met de A-status voor zowel baanwielrennen als atletiekhal) en een topsporthal. Tijdens de openingsceremonie demonstreren diverse Nederlandse topsporters de veelzijdigheid van het complex. Voor de spectaculaire opening geven de gemeente Apeldoorn en exploitant Libéma 1500 entreekaarten weg.

Sportief programma
Topsporters als Marianne Vos, Theo Bos, Bram Som, Teun Mulder, Gert Jan Liefers, Bas van de Goor en de toppers van Piet Zoomers/D maken hun opwachting tijdens de officiële opening van Omnisport Apeldoorn. Studio Sport presentator Tom Egbers voorziet de verschillende sportactiviteiten van commentaar.

Gratis toegangskaarten
Voor de Nederlandse topsport is de officiële opening een kroon op het werk en dat mag gevierd worden. Sportliefhebbers kunnen deze feestelijke middag gratis bijwonen. Via de website HYPERLINK "http://www.omnisportapeldoorn.nl" www.omnisportapeldoorn.nl kunnen vanaf woensdag 15 oktober de toegangskaarten aangevraagd worden.

Mijlpalen
De eerste paal van de topsportaccommodatie werd op 24 mei 2006 geslagen door toenmalig staatssecretaris VWS Clemence Ross-Van Dorp, Erica Terpstra (voorzitter van het NOC*NSF) en onze eigen burgemeester Fred de Graaf. In oktober 2007 werd de topsporthal in gebruikt genomen door eredivisie volleybalvereniging PietZoomers/D voor een Champions Leaguewedstrijd. En in september 2008 waren er drie dagen toptennis in het Davis Cupduel tussen Nederland en Zuid- Korea. Vanaf december 2008 worden er jaarlijks in Omnisport Apeldoorn de Nederlands Kampioenschappen Baanwielrennen gehouden en vanaf februari 2009 de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek. In 2011 is Omnisport Apeldoorn gastheer van het WK Baanwielrennen.