Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
oktober 2008

Carrièretips van Olympisch goud winnaar
De Nederlandse Carrièredagen 2008

De eerste editie van De Nederlandse Carrièredagen vindt op 14 en 15 november plaats in de Amsterdam RAI. Studenten, starters en (young) professionals kunnen op deze beurs kennismaken met topwerkgevers uit uiteenlopende branches. Buiten toonaangevende bedrijven die zich presenteren vinden diverse workshops en debatten plaats, waaronder een bijzondere bijeenkomst met Olympisch goud winnaar Maarten van der Weijden. Uniek aan De Nederlandse Carrièredagen is de mogelijkheid om een virtueel bezoek aan de beursvloer te plegen. Belangstellenden kunnen zich vanaf 20 oktober online oriënteren op verschillende stands en live chatten met recruiters.

Maarten van der Weijden geeft tips
Tijdens de Nederlandse Carrièredagen worden veelzijdige workshops gegeven. Olympisch goud winnaar Maarten van der Weijden geeft op 14 november tips & tricks die hij heeft toegepast op zijn eigen carrière. Gedurende deze workshop kunnen deelnemers vragen stellen en actief deelnemen aan het gesprek, onder leiding van Lieke van Lexmond. De workshop 'Netwerken, hoe pak jij dat aan?' geeft meer inzicht in het bestaan en functioneren van virtuele en reële netwerken èn geeft daarbij de tools en handvaten om hier succesvol mee om te gaan. Ook kunnen belangstellenden de workshop 'How to dress for succes' bezoeken. De regels die het kiezen van kleding voor een sollicitatiegesprek vereenvoudigen worden door Inga van Zalm (Dress4Sucess) op een enthousiaste wijze gepresenteerd. In totaal worden er meer dan 40 vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops gegeven!

Gericht op zoek
Werkgevers, studenten en starters uit de branches Juridisch, Techniek, IT, Accountancy, Farmacie en Bank & Verzekering, kunnen elkaar op De Nederlandse Carrièredagen gericht opzoeken door een speciaal ingerichte beursvloer. Het Jobnet Career Event is de vloer waar uitsluitend young professionals toegang toe hebben. Kandidaten die al enkele jaren werkervaring hebben, komen hier in contact met werkgevers die openstaan voor talent. De Traineestraat® is daarentegen bestemd voor diegene die specifiek opzoek zijn naar een traineeship. De Juridische Carrièredag (alleen op 14 november) bestaat uit een speciale ruimte die is ingericht voor juridische werkgevers en bezoekers. Door de gesegmenteerde beursvloer kunnen bezoekers en exposanten op een efficiënte manier met elkaar in contact komen.

Vanuit je luie stoel
Belangstellenden van De Nederlandse Carrièredagen kunnen zich vanaf 20 oktober op een unieke manier voorbereiden op de beurs met behulp van De Virtuele Carrièredagen. Op www.virtuelecarrieredagen.nl kan iedereen zich nu aanmelden voor een virtueel bezoek aan de beursvloer. Vanuit je luie stoel kan je rondkijken en stands bezoeken om bedrijfspresentaties of vacatures te bekijken. Als extra service bestaat er zelfs de mogelijkheid voor bezoekers om een CV achter te laten. Op 7 november kunnen de echte fanatiekelingen zichzelf al in de kijker spelen bij interessante bedrijven door live te chatten met recruiters!

Overige informatie

Locatie: Amsterdam RAI
Datum: 14 en 15 november 2008
Tijd: 09.30 uur - 17.30 uur
Entree : Gratis. Inschrijven kan op www.carrieredagen.nl Gasten: Lieke van Lexmond, Maarten van der Weijden Optredens: Thomas Berge, Loïs Lane
Website: www.carrieredagen.nl
www.virtuelecarrieredagen.nl

Uitnodiging (