Ingezonden persbericht


Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg

opent op vrijdag 14 november

Valkenburg aan de Geul - Van vrijdag 14 november tot en met zondag 21 december kunnen bezoekers weer genieten van de unieke ondergrondse kerstsfeer op de Kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul. Dit jaar wordt de kerstmarkt met nog een dag verlengd, tot vlak voor de kerst. De bijzonder sfeervolle ambiance en sprookjesachtige decoratie wordt vanwege het grote succes in 2006 en 2007 weer rond het thema Christmas Elves opgebouwd, een echt kerstsprookje, maar weer helemaal anders! Natuurlijk is er ook weer een breed aanbod aan (luxe) kerst- en cadeauartikelen. Nieuw dit jaar is de grootste ondergrondse kerstwinkel ooit vertoond!

Christmas Elves.
Dit jaar wordt de Kerstmarkt Fluweelengrot wegens groot succes nogmaals rond het thema Christmas Elves opgezet. Het wordt weer een écht kerstsprookje! De kerstman is ontvoerd door de trollen. Lukt het de elfjes om de Kerstman te bevrijden..? En worden de kerstcadeautjes toch nog op tijd bezorgd bij iedereen..?

De bewegende decoraties, sprankelende verlichting en spiegeleffecten versterken de romantische sfeer in de kronkelige onderaardse gangen, met daarbij de eeuwenoude wandschilderingen, sculpturen, historische 18de eeuwse kapel, sfeervolle kerstmuziek en twinkelende lichtjes op de zachtgele mergelwanden. Laat u weer verrassen!

Kerst- en geschenkartikelen

Op de Kerstmarkt Fluweelengrot doet u de mooiste ideeën op voor uw kerstdecoratie of een stijlvol kerstcadeau.. De stands zijn opgebouwd in sfeervolle nissen langs een rondgaande route: er is voor ieder wat wils, in elke prijsklasse, de nadruk ligt op kwaliteit. Apart zijn de vele handgemaakte (internationale) producten, die niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals: ambachtelijke kerststalletjes en beeldengroepen, kaarsen, (kerst)woondecoratie, mergelartikelen en Pools handwerk. Maar natuurlijk zijn er ook spirituele en wellness-geschenken, kindercadeautjes zoals houten speelgoed, lekkernijen (Belgische chocolade) en allerlei doe-het-zelf-artikelen of hebbedingetjes. Nieuw dit jaar is de grootste ondergrondse kerstwinkel ooit vertoond! Hier vind u werkelijk alles op het gebied van kerstdecoratie, in diverse prijsklassen! Kerstverlichting, kerstballen, kerstdorpen, kerstkaarten, kerstbeelden, teveel om op te noemen!
Halverwege de route is een gezellige horecatuin, waar even uitgerust kan worden onder het genot van een hapje en een (hart)verwarmend glaasje Glühwein.

Win 2 dagen Euro Disney
Alle kinderen krijgen bij de grootste onderaardse kerstwinkel allemaal een kleurplaat en kleurpotloden. Diegene die de kleurplaat het mooist inkleurt wint twee dagen Euro Disney voor 4 personen, incl. hotelovernachting! Daarnaast zijn er ook nog waardebonnen van Bart Smit te winnen.

Steun een stukje Limburgse geschiedenis!
Elk jaar bezoeken meer dan 125.000 mensen uit binnen- en buitenland deze speciale ondergrondse kerstmarkt. De revenuen komen ten goede aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne & Fluweelengrot in stand te houden. Zo steunt u met een bezoek aan dit ondergrondse festijn ook nog een stukje Limburgse cultuurgeschiedenis!

NIEUW: Kerstmarkt Express
Op 7, 13, 14, 20 en 21 december rijdt de stoomtrein van de ZLSM extra dienstregelingen naar Valkenburg. Het arrangement bestaat uit een nostalgische stoomtreinrit van Simpelveld naar Valkenburg en een bezoek aan de sprookjesachtige Kerstmarkt in de Fluweelengrot. Bel voor meer info/reserveringen met de ZLSM: 045 - 56 88 120 (di t/m vrij)

Praktische informatie

Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg aan de Geul
Daalhemerweg 27 - 6301 BJ Valkenburg aan de Geul
tel. +31(0)43-60 90 110 / fax tel. +31(0)43-60 90 114 www.kasteelvalkenburg.nl
info@kasteelvalkenburg.nl

Openingstijden:

Vrijdag 14 november t/m zondag 21 december 2008

open: ma. t/m vrij. om 12.00 uur

weekenden om 10.00 uur

sluit: zon. t/m don. tot 20.00 uur * (* zondag 21 december tot 18.00 uur!)

vrij. en zat. tot 21.00 uur

Tip: mijd de mogelijke drukte in de decemberweekenden tussen 11.00 en 16.00 uur

en kom dan zoveel mogelijk door de week of 's avonds.

Entreeprijzen:
Volwassenen: E 4,00
Kinderen 4 t/m 11 jaar: E 1,50
Kinderen t/m 3 jaar: Gratis

Honden/dieren worden tijdens de Kerstmarkt niet toegelaten. De gehele route is rolstoeltoegankelijk.

---- --