Ingezonden persbericht


Voor één dag popmuziek op Classic FM

Naarden, 12 november 2008 | Classic FM verandert ook dit jaar éénmalig in een popstation. Op vrijdag 14 november is op het radiostation met licht klassieke muziek, één dag lang ook popmuziek te beluisteren. Tijdens 'Classic FM goes Pop' laat Classic FM horen op welke manieren klassiek en pop elkaar allemaal kunnen ontmoeten. Vorig jaar vond deze dag voor het eerst plaats en daar kwamen zoveel enthousiaste reacties op, dat 'Classic FM goes Pop' nu zijn tweede jaar ingaat.

Veel popmuziek is afgeleid van klassieke muziek. Classic FM-luisteraars maken op vrijdag 14 november van 07.00 tot en met 19.00 uur kennis met klassieke composities die de inspiratie vormden voor bekende pophits. Ook zijn er voorbeelden te horen van klassieke bewerkingen van pophits. Tijdens 'Classic FM goes Pop' zijn onder anderen Queen, Sting, The Beatles en Elvis Presley te horen.

Veel Top 40-artiesten hebben zich laten inspireren door de meesters van vroeger. Zo is bijvoorbeeld Donna Summers 'Could It Be Magic' gebaseerd op Prelude nummer 20 van Chopin. Sting vond zijn inspiratie voor zijn hit 'Russians' bij Prokofjev. Ook klassieke musici van nu laten zich inspireren door de hedendaagse popmuziek, zoals Nigel Kennedy die het werk van The Doors in een klassiek jasje heeft gestoken. En Wibi Soerjadi maakte Liszt-achtige bewerkingen van de hits van Marco Borsato.

Samenwerking met Night of the Proms

Bij Classic FM goes Pop past ook het partnership van Classic FM met Night of the Proms, het muziekevenement waar pop en klassiek elkaar ontmoeten. Van 14 tot en met 22 november staan acts als Simple Minds, Live, Sinéad O'Connor, het Angels In Harlem Gospel Choir, en Midge Ure naast het symfonieorkest Il Novecento met onder andere muziek van Khatchaturian op het podium. Night of the Proms vindt plaats in Gelredome, Arnhem (14 november) en in Ahoy, Rotterdam (15 tot en met 22 november).

Classic FM goes Pop

'Classic FM goes Pop' is te beluisteren op vrijdag 14 november tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.

()

Noot voor de redactie ­

Ingezonden persbericht