Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 12 november 2008

Capgemini lanceert met OSSPartnerTM een nieuw open source supportprogramma in Nederland

Onder de naam OSSPartnerTM lanceert Capgemini een integraal ondersteuningsprogramma voor grootbedrijven en overheidsorganisaties in Nederland die met open standaarden en open source software werken of overwegen dat te doen. Klanten krijgen hiermee via één partner toegang tot een breed palet aan ondersteunende diensten voor honderden open source componenten. Het gaat onder meer om strategische advisering bij de keuze voor de juiste open source technologie, systeemintegratie en verschillende diensten voor applicatie- en infrastructuurmanagement. Op basis van service level agreements wordt de kwaliteit en continuïteit van de gekozen oplossingen door Capgemini via het OSSPartnerTM programma gewaarborgd.

OSSPartnerTM is gebaseerd op kennis en ervaring die Capgemini in de afgelopen drie jaar met veel succes heeft opgedaan in Frankrijk. Daar heeft onder meer de Franse Belastingdienst het volledige beheer over zo'n 225 open source componenten volledig aan Capgemini uitbesteed. Net als in Frankrijk werkt Capgemini in Nederland nauw samen met een groot netwerk aan technologiepartners, waaronder RedHat/JBoss, Novell, SUN, MySQL, Alfresco en SpringSource. OSSPartnerTM ondersteunt ook community-software en verzorgt het proces om oplossingen in nieuwe versies te integreren.

Jeroen Simons, sectormanager Public Capgemini Nederland: "Bij de inzet van open source software wordt vrijwel altijd op een beheerprobleem gewezen, bijvoorbeeld door overheden die open source serieus overwegen. Wie spreek je aan op het moment dat het pakket stuk gaat of problemen geeft? Daarbij spelen twee problemen: je moet weten welk onderdeel van de totale oplossing de problemen veroorzaakt en je hebt daar vervolgens een dienstverlener bij nodig die de support kan leveren. Zeker bij inzet van community- software zijn beide vragen niet triviaal. Met het OSSPartner programma vult Capgemini beide vragen in. Door de dienstverlening onder SLA aan te bieden zijn onze klanten zeker van een oplossing binnen bepaalde tijd."

PERSBERICHT

Volgens Rob Bindt, Capgemini Outsourcing Services, is er veel belangstelling voor open standaarden en open source in Nederland: "Veel organisaties willen meer vrijheid. Bijvoorbeeld om snel in te kunnen spelen op marktveranderingen, om met andere partijen te kunnen samenwerken of om minder afhankelijk te zijn van technologieleveranciers. Dat kan uitstekend met de juiste keuze van open technologie. Maar wie is aanspreekbaar als je continuïteit gevaar loopt of als je nieuwe functionaliteit wilt implementeren? Met OSSPartnerTM maken we open source ook bereikbaar voor organisaties die de allerhoogste eisen stellen aan de kwaliteit en continuïteit van hun IT."

EINDE PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren.
Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 86.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Voor meer informatie en/of exemplaar van het rapport: Capgemini
Madelon Kaspers
Woordvoerder
Telefoon: +31 (0) 30 689 2453
Mobiel: +31 (0) 6 100 358 34
Email: persvoorlichting.nl@capgemini.com