Ingezonden persbericht


EA MOBILE OPENT HET NAJAAR MET SPORT- EN RACE-GAMES VOOR EUROPA

Nieuwe titels EA SPORTS FIFA 09 en Tiger Woods PGA TOUR 09 en de klassieke retro-game California Games X nu verkrijgbaar voor mobiele telefoons

SCHIPHOL-RIJK, 14 NOVEMBER 2008 - EA Mobile(TM), een afdeling van Electronic Arts Inc (NASDAQ:ERTS), heeft vandaag bekend gemaakt dat een aantal van de beste sport-titels en race-games worden uitgebracht in Europa om de lange donkere avonden warm en vrolijk door te brengen. De nieuwe collectie wordt afgetrapt met EA SPORTSTM FIFA 09, de meest realistische voetbalgame die EA Mobile ooit op de markt heeft gebracht. Mobiel gamen krijgt bovendien een nieuwe dimensie in de populaire EA-game Tiger Woods PGA TOUR® 09. Andere nieuwe titels, zoals Need for SpeedTM Undercover, en de terugkeer van de klassieke retro-game California Games X beloven voor iedere sport-fan wat wils.

"De uitgave van deze nieuwe titels sluit aan bij de intentie van EA Mobile om de beste sport- en race-games beschikbaar te maken voor het mobiele platform", aldus Tim Harrison, directeur marketing Europa van EA Mobile. "Door gebruiksvriendelijke besturingssystemen en functies toe te voegen die speciaal voor mobiele telefoons zijn ontworpen, hebben we een aantal van EA's populairste sport- en race-titels volledig toegankelijk gemaakt voor een nieuw publiek dat altijd en overal wil kunnen gamen."

Naast EA SPORTS FIFA 09, Tiger Woods PGA TOUR 09, Need For Speed Undercover en California Games X, komt EA Mobile met DAKAR(TM) Rally 2009 en Crash Car Mania. In DAKAR Rally 2009 banen spelers zich een weg door Zuid-Amerika via de officiële route van 2009. In Crash Car Mania leven gamers zich uit in waanzinnige sprongen, stunts en uitdagingen om indruk te maken op het publiek en maximaal punten te scoren.

EA SPORTS FIFA 09
EA SPORTS FIFA 09 is met meer dan 100 in licentie gegeven teams en topvoetballers als Wayne Rooney, Petr Cech en Frank Ribbery, de grootste en mooiste editie van 's werelds beste voetbal-game. EA SPORTS FIFA 09 is uitgebreid met een realistisch Man of The Match-systeem en het speltype Challenge, waarin je beloningen kunt verdienen die het verschil kunnen maken tussen winnen of verliezen in de competitie. Je kunt de prestaties van je spelers opvoeren, rode kaarten opheffen, geblesseerde spelers genezen of het uithoudingsvermogen van je voetballers vergroten. Een eenvoudige en verslavende éénknopsbesturing, vloeiend spel en realistische computerspelers maken van FIFA 09 de meest toegankelijke voetbal-game die ooit voor het mobiele platform is gemaakt.

Tiger Woods PGA TOUR® 2009
Tiger Woods PGA TOUR® 09 bevat volledig nieuwe banen, golfers en speltypen waarin zelfs de beste virtuele golfers al hun vaardigheden moeten inzetten om te winnen. Sla je slag op de beste PGA Tour®-banen van de wereld, zoals Bay Hill en Wentworth, en stoot door naar de top.

Need for Speed Undercover
Need for Speed Undercover is de nieuwste aflevering in de bestverkopende console-raceserie aller tijden. Deze game combineert spanning, snelheid, gevaar en politieachtervolgingen door een open wereld met een ongekend toegankelijke race-ervaring. Need for Speed Undercover voor de mobiele telefoon sleurt je mee naar een wereld vol actie. Er zijn acht volledig aanpasbare wagens, waaronder de Porsche 911 en de Nissan GT-R. De game bevat verschillende racetypen, waaronder Circuit, Sprint, Speed Camera, Highway Battle en Bounty. Natuurlijk zijn er ook zat politiewagens om van je af te schudden of total loss te rijden. Met de dynamische race-functies kun je op drukke kruispunten ander verkeer in slowmotion ontwijken, punten scoren met stijlvolle driftmanoeuvres en de slipstream van je tegenstander gebruiken om hem in te halen.

California Games X
Maak waanzinnige stunts en verzamel zoveel mogelijk punten in verschillende extreme sporten. De nieuwste editie van deze klassieke retro-hit is een must-have voor alle retro-fans en iedereen die in is voor een beetje lol in de Californische zon. Je kunt in California Games X kiezen uit zeven extreme sporten: BMX, Half pipe, Breakdancing, Surfing, Skating, Rock Climbing en Sky Surfing. De game is eenvoudig met één knop te besturen. Vergeet de lange herfstavonden en haal de prachtige, kleurrijke locaties van Californië in huis!

DAKAR Rally 2009
DAKAR Rally 2009 is de officiële game van het evenement in 2009. Race via Buenos Aires, Santa Rosa en La Rioja over een nieuw, 6000 km lang parcours dat door heel Zuid-Amerika loopt. In het speltype Championship moet je in negen zware niveaus je tegenstanders zien uit te schakelen, racend over modder, asfalt en zand. In het speltype Time Attack kun je het in een race tegen de klok opnemen tegen je vrienden. Kijk wie de snelste tijd kan neerzetten.

Crash Car Mania
In Crash Car Mania moet je waanzinnige stunt-uitdagingen uitvoeren om het publiek tevreden te houden. Kies de wagen die bij je past en vertrouw op je rijvaardigheid. Maak vette luchtsprongen, scoor punten en haal het grote geld binnen met waanzinnige botbrekende acties. En je weet het: hoe groter de stunts, hoe meer je verdient!

EA SPORTS FIFA 09, Tiger Woods PGA Tour 2009, Need for Speed Undercover, California Games X, Dakar Rally 2009 en Crash Car Mania zijn vanaf oktober en november verkrijgbaar via de grote mobiele telecomproviders in Europa. Ga naar www.eamobile.nl voor meer informatie over de beschikbaarheid van de producten.

###

Info over EA Mobile
EA Mobile(TM), een afdeling van het Casual Entertainment Label van EA, is wereldwijd marktleider op het gebied van draadloze entertainment met bekroonde games zoals Tetris®, Bejeweled®, The Sims(TM) en Need For Speed(TM). Het portfolio van EA Mobile bevat ook 'casual games' die zijn voortgekomen uit de samenwerking van het bedrijf met Hasbro, Inc., zoals MONOPOLY, YAHTZEE en SCRABBLE (in de Verenigde Staten en Canada), en sportgame-hits van het merk EA SPORTS(TM), waaronder Madden NFL Football, FIFA en NASCAR®. EA Mobile ontwikkelt games voor meerdere mobiele platforms zoals mobiele telefoons, smartphones, de iPhone(TM) en de iPod®. Ga voor meer informatie over EA Mobile naar www.eamobile.com.

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar de website en online game-site van EA op www.electronicarts.nl

EA, EA Mobile, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl