SERV
Jozef II-straat 12-16
1000 BRUSSEL
Tel. (00 32) 2 209 01 11
Fax. (00 32) 2 217 70 08

Persbericht: SERV positief over actieplan Vlaamse Regering om economisch vertrouwen te herstellen Brussel, 14 november 2008

De Vlaamse sociale partners vinden het belangrijk dat de Vlaamse Regering vandaag een actieplan tot herstel van het vertrouwen heeft goedgekeurd. Het is immers van het grootste belang dat de Vlaamse Regering snel en doortastend reageert op de economische crisis met een actieplan. Een plan dat het vertrouwen in de economie moet herstellen en tegelijk een antwoord kan bieden aan de gevolgen van de economische crisis voor Vlaanderen. Voor ondernemers gaat het immers om de toekomst van hun bedrijf, voor werknemers om het behoud van hun job en voor burgers om hun spaarcenten.

De Vlaamse sociale partners zijn dan ook graag ingegaan op de oproep van de Vlaamse Regering tijdens de VESOC-bijeenkomst van 23 oktober 2008 om een gezamenlijk actieplan op te stellen. Zij bezorgden ondertussen ook hun voorstel van prioritaire Vlaamse beleidsmaatregelen aan de Vlaamse Regering.

De Vlaamse sociale partners stellen vast dat het actieplan van de Vlaamse Regering tegemoet komt aan hun voorstellen en erop gericht is de kredietverstrekking aan de ondernemingen te versterken, het activerend arbeidsmarktbeleid te intensifiëren en de publieke en private investeringen te versnellen en te versterken. De Vlaamse Regering stelt daarbij oog te hebben voor de budgettaire orthodoxie.

De Vlaamse sociale partners wensen met de Vlaamse Regering vooraf verder overleg te plegen over de concrete invulling van de acties alsook een gedetailleerder beeld te krijgen over de daaraan gekoppelde budgetten. Het hoeft geen betoog dat daarna alles in het werk moet worden gezet voor een snelle en concrete uitvoering.

Voor meer informatie over dit persbericht kan u contact opnemen met de SERV, Christine Jacobs, Communicatieverantwoordelijke, tel. 02/20.90.188, cjacobs@serv.be

SERV l Wetstraat 34-36 l 1040 Brussel l Tel: 02.20.90.111 l Fax: 02.21.77.008 l serv@serv.be l www.serv.be