Ingezonden persbericht


Persbericht

14 november 2008

SUZANNE VAN DER GRAAF WINT SCRIPTIEPRIJS 2008

De beste scriptie van 2008 is geschreven door Suzanne van der Graaf. Haar scriptie, met de opvallende titel 'Psychopaten in organisaties' werd door de jury met de meeste punten beloond. De prijs, bestaande uit een geldbedrag van 3500 euro, werd tijdens de Nederlandse Carrière Dagen in de Amsterdam Rai uitgereikt door GTST-acteur Mark van Eeuwen. Een deskundige jury heeft alle ingezonden scripties beoordeeld op hun bruikbaarheid voor het bedrijfsleven.

De Scriptieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief van Studenten.net. Door het uitreiken van de prijs wil de organisatie de kloof tussen afgestudeerden en bedrijven verkleinen.

Scriptiewinkel.nl
Veel bedrijven zitten te springen om actuele kennis, maar hebben niet de tijd en het geld om zelf onderzoek te doen. Op die behoefte springt Scriptiewinkel.nl in. Studenten kunnen hun scriptie uploaden via de website. Bedrijven kunnen deze scriptie vervolgens downloaden en gebruikmaken van de actuele kennis van de student. Op die manier gaat bruikbare kennis en informatie niet verloren.

Kennisveilingen
Op een kennisveiling gaat kennis onder de hamer. Kennisveilingen zijn een alternatieve manier voor student en het bedrijfsleven om met elkaar in contact te komen, de nieuwste hoogwaardige kennis op te doen, en het ontmoeten van potentiële werknemers. Scriptiewinkel.nl organiseert meerdere keren per jaar dergelijke kennisveilingen. Overige winnaars
De tweede prijs is gegaan naar Wilmar Zomer. Zijn scriptie behandelde de inzet van werkoverleggen. De derde prijs is voor de scriptie 'Merkinbreuk bij Keyword Advertising', geschreven door Charlotte de Boer. Wilmar en Charlotte wonnen geldprijzen van respectievelijk 1500 en 500 euro.

Jury
De jury bestond dit jaar uit de volgende personen: Inge van der Weij (Memory Productions)
John Wittmaekers (Studenten.net en Scriptiewinkel.nl) Tom de Vries (Nu.nl en oprichter O3)

De scripties zijn beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:
- Bruikbaarheid voor het mkb

- Toepasbaarheid

- Innovatie

- Creativiteit

Kijk voor meer informatie op http://www.studenten.net/scriptieprijs .................................………………………………………………..

Noot voor redacties,