Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ede, 14 november 2008

Volledige liberalisering van de postmarkt kan niet uitblijven

Thuiswinkel.org roept kabinet op de verwachtingen waar te maken

Met instemming heeft Thuiswinkel.org kennis genomen van het CAO akkoord dat de nieuwe postbedrijven Sandd en Selekt Mail onlangs hebben bereikt met de vakorganisaties FNV Bondgenoten, CNV Publieke Zaak, CNV Bedrijvenbond en BVPP. Na het onverwachte uitstel van de liberalisering afgelopen mei gaat Thuiswinkel.org er van uit dat hiermee de volledige liberalisering van de Nederlandse postmarkt per 1 januari 2009 doorgang kan vinden.

Ed Nijpels, voorzitter Thuiswinkel.org: "De liberalisering heeft totnogtoe een eerste stap betekend in het komen tot een balans in de marktverhoudingen en geresulteerd in een nieuwe dynamiek in de Nederlandse postmarkt. Onze leden en consumenten zijn hierbij gebaat geweest, omdat dit mede heeft geleid tot een versnelde groei van onze branche. Verder uitstel van volledige liberalisering zal een stap achteruit zijn en wij vrezen zelfs voor een verschraling van het postale aanbod, omdat de nieuwe postbedrijven niet meer zullen kunnen doorgroeien de komende jaren."

Na het uitstel in mei heeft het kabinet een duidelijke opdracht meegegeven aan de nieuwe postbedrijven om over te kunnen gaan tot volledige liberalisering. Met het CAO akkoord is aan de voorwaarde omtrent de arbeidsvoorwaardenontwikkeling in Nederland volledig voldaan. Ook de ontwikkelingen in Duitsland leiden tot een beter Level Playing Field, nu de regering aldaar een nieuw BTW voorstel heeft ingediend. Daarmee is de weg vrij om de afnemers op de Nederlandse postmarkt volledige vrijheid van keuze te bieden.

EINDE PERSBERICHT

()

Thuiswinkel.org

De Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org, is als belangenorganisatie de primaire belangenbehartiger van ruim 930 bedrijven die producten en/of diensten op afstand (internet, catalogus, post, etc.) verkopen aan consumenten.

Alle leden van Thuiswinkel.org onderschrijven de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg. Onderdeel van deze gedragsregels zijn de relevante Europese richtlijnen, Nederlandse wet- en regelgeving, de gedragsregels die het gevolg zijn van door Thuiswinkel.org gemaakte afspraken met derden, bindende algemene voorwaarden en adequate geschillenbeslechting.

Keurmerk Thuiswinkel Waarborg

De gedragsregels zijn direct gekoppeld aan het Thuiswinkel Waarborg, hét consumentenkeurmerk voor veilig en betrouwbaar winkelen via internet, catalogus, post, en andere verkoopkanalen op afstand. Voor consumenten betekent dit dat alle aangesloten leden zich houden aan regels rond informatieplicht, privacy, herroepingrecht, terugbetaling en geschillenbeslechting.

()



Ingezonden persbericht