Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 14 november 2008

Fortis Bank: extra informatie

Naast het antwoord van deze morgen op het artikel in La Dernière Heure wenst Fortis Bank de volgende informatie te geven:


· Het Coördinatiecomité, dat gecreëerd werd op verzoek van de Belgische regering, heeft Bank toegang tot alle informatie die nodig is om elk onderwerp met betrekking tot risico's in alle transparantie te bespreken. Dit garandeert, in de huidige situatie, voldoende informatie voor en betrokkenheid van de vertegenwoordigers van BNP Paribas en de Belgische regering. Warandeberg 3 1000 Brussel

· Bank betreurt dat derden blijkbaar foutieve feiten en cijfers bezorgen aan de media om Fortis te destabiliseren in haar herstelperiode. We onderzoeken alle maatregelen die kunnen worden genomen tegen zulke onverantwoorde praktijken.

www.fortis.be

Fortis Bank en Fortis Verzekeringen bieden een breed aanbod van bank- en verzekeringsdiensten aan particuliere, zakelijke en institutionele klanten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Wij hebben een sterke aanwezigheid opgebouwd op de Europese retail banking-markt en maken gebruik van meerdere distributiekanalen. Wij bieden ondernemingen, institutionele klanten en vermogende particulieren financiële diensten en hebben geïntegreerde oplossingen ontwikkeld voor ondernemers en ondernemingen. Wij hebben met succes onze bank- en verzekeringsexpertise gebundeld en zijn in België toonaangevend in bankverzekeren. Fortis is aanwezig in vijftig landen met ruim 50.000 gedreven, professionele medewerkers. Als gevolg van de internationale financiële crisis heeft Fortis een diepgaande metamorfose ondergaan. De bank- en verzekeringsactiviteiten zijn overgenomen door de Nederlandse en Belgische staat, waarna de niet- Nederlandse activiteiten uiteindelijk door BNP Paribas worden overgenomen. Door de krachten te bundelen met BNP Paribas, één van de leidende financiële groepen in Europa met een stabiele en financieel gezonde organisatie, zullen wij een sterke combinatie creëren voor onze klanten.

Perscontact:
Brussel : +32 (0)2 565 35 84