Ingezonden persbericht


GEBROKEN AANDRIJFAS VERHINDERT GOED KWALIFICATIE OPTREDEN LAURENS VANTHOOR OP MACAU

MACAU, 14 NOVEMBER 2008 - Door een gebroken aandrijfas in de openingsfase van de allesbeslissende kwalificatiesessie voorafgaand op de Formule 3 kwalificatierace van Macau is Laurens Vanthoor op een 27e plaats blijven steken. Het Belgische talent hoopt zaterdag vanuit het achterveld veel posities goed te maken, zodat de Volkswagen fabrieksrijder met een goed resultaat kan beginnen aan de hoofdrace van zondag: de 55e Grand Prix van Macau.

Net als alle andere rijders, concentreerde Vanthoor zich in de enige vrije training op donderdagmorgen aanvankelijk op het verkennen van het befaamde stratencircuit dat gelegen is op het kleine eilandje aan de zuidkust van Volksrepubliek China. De inwoner uit het Belgische Heusden-Zolder benutte de sessie volledig om zoveel mogelijk rondjes te kunnen rijden. Omdat het 6,12 meter lange circuit maar eens per jaar wordt gebruikt en daardoor bij aanvang van de training relatief weinig grip bood, werden de rondetijden naarmate de sessie vorderde steeds sneller. Aan het einde van de dertig minuten durende training eindigde de debutant op een 25e plaats. Op donderdagmiddag werd tevens de eerste kwalificatiesessie verreden. Voor Vanthoor betekende de sessie eigenlijk een extra vrije training om de smalle baan nog beter te leren kennen. Na enkele wijzigingen aan de set-up koos Vanthoor wederom het asfalt en probeerde het tempo rustig op te voeren. Vanthoor ging voor een snellere tijd, maar werd daarbij gehinderd door enkele gele- en rode vlagsituaties. Hij wist uiteindelijk toch een verdienstelijke 21e tijd op de chrono's te zetten.

Met een goed gevoel begon Vanthoor aan de tweede vrije training. Het team van RC Motorsport had de afstelling van de wagen opnieuw grondig gewijzigd, waarmee Vanthoor zijn rondjes draaide. In zijn allerlaatste rondje van de training lag de rookie op koers om in de top vijftien te finishen, maar werd hij door het team weer naar binnen gehaald. Hij belandde hierdoor op plaats 25. In de tweede en beslissende kwalificatie kreeg Vanthoor de opdracht mee om alles te geven. Met een nieuwe set banden zocht hij direct de limieten van de baan op, totdat de aandrijfas van zijn bolide bij zijn eerste snelle ronde in de eerste bocht afbrak. Door het euvel moest Vanthoor de strijd voortijdig staken. Een 27e positie was uiteindelijk het resultaat.

LAURENS VANTHOOR: "Jammer dat mij dit moet overkomen, maar het blijft een mechanische sport. Na een rustige eerste kwalificatie waar ik de baan nog beter leerde kennen, mocht ik de limieten in de tweede kwalificatie opzoeken. Ik wilde pushen en mijzelf bewijzen, maar na de eerste bocht gooide een gebroken aandrijfas roet in het eten. Ik heb mijn werk in de trainingen en eerste kwalificatie goed kunnen doen en het team is erg tevreden over de vorderingen die we met de wagen hebben gemaakt. Ondanks de tegenslag in de kwalificatie kijk ik erg uit naar de race van morgen. In Macau is werkelijk van alles mogelijk en wellicht dat ik kan profiteren van andermans fouten. Ik ga ervoor!"

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie en fotografisch materiaal www.laurensvanthoor.be. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).

---- --