Ingezonden persbericht


Mobistar licht optie op resterende 10 % van VOXmobile

Brussel, 14 november 2008 ­ Mobistar koopt de resterende 10 % van de aandelen van haar Luxemburgs filiaal VOXmobile voor een bedrag van 6.675.000 euro van de aandeelhouder Biko, investeringsmaatschappij waarvan Jean-Claude Bintz en Pascal Koster medeoprichters zijn. Jean-Claude Bintz neemt de leiding van Moskito Productions en blijft adviseur voor VOXmobile in Luxemburg. Pascal Koster blijft actief als CTO (Chief Technical Officer) voor België en Luxemburg.

De Raad van Bestuur van Mobistar besliste om over te gaan tot de aankoop van de resterende 10 % van de aandelen van de Luxemburgse operator VOXmobile op 12 november 2008. Mobistar betaalt hiervoor 6.675.000 euro en is daarmee voor 100 % eigenaar van haar Luxemburgse dochter VOXmobile. In mei 2007 kocht Mobistar 90 % van de aandelen van VOXmobile en een call optie op de overblijvende 10 % met een vervaldag in mei 2010. In onderling overleg met de aandeelhouders van VOXmobile werd beslist om de optie vervroegd uit te oefenen. Dit om sneller de volledige integratie van het bedrijf mogelijk te maken en de synergieën op vlak van middelen en know-how tussen de 2 operatoren te maximaliseren. VOXmobile kan zich hierdoor beter wapenen tegen de toenemende concurrentie op de Luxemburgse markt.
Jean-Claude Bintz en Pascal Koster, de voormalige CEO's van VOXmobile opteren voor een nieuwe uitdaging. Jean-Claude Bintz verlaat VOXmobile maar blijft adviseur van Mobistar voor de Luxemburgse markt en neemt de leiding van Moskito. Pascal Koster behoudt als CTO de verantwoordlijkheid over de IT, het netwerk en de operaties voor de Belux.

Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB), één van de belangrijkste acteurs op de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie, in adsl en in andere markten met een groot groeipotentieel. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor de residentiële en voor de professionele markt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel en behoort tot de France Télécom­groep.



Ingezonden persbericht