Hulpverlening Gelderland Midden

onwel worden

Kantorencomplex ontruimd na onwel worden

ARNHEM Vrijdagmorgen 14 november is een groot kantorencomplex aan de Groningensingel in Arnhem ontruimd geweest na diverse meldingen over misselijkheid bij medewerkers waarvan er enkele onwel waren geworden. De klachten bleken te komen door de lijm die gebruikt werd bij werkzaamheden aan een nieuwe vloer. In het gebouw was de lijmlucht goed te ruiken. Nadat het gebouw was geventileerd en metingen van de brandweer niets aan toonden, werd het gebouw om 13.40 uur weer vrijgegeven.

Die ochtend zijn meerdere mensen, werkzaam in het gebouw, ziek naar huis gegaan en hadden velen last van klachten als misselijkheid en duizeligheid. Rond 11.00 uur is in de hal van het complex iemand onwel geworden waarop de hulp van een ambulance werd gevraagd. De ambulancemedewerkers hebben vervolgens de brandweer ter plaatse laten komen om metingen naar de stof te verrichten. Vervolgens is direct besloten tot ontruiming van het gebouw. De BHV organisaties van diverse bedrijven, hebben in samenwerking met de politie het gebouw snel ontruimd.

Het bleek te gaan om de stof Methylmethacrylaat. Een stof die verwerkt is in de lijm die in dit geval gebruikt werd bij het maken van een nieuwe vloer. Blootstelling aan een grote hoeveelheid van deze stof kan misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn veroorzaken. De reden dat hier de stof zoveel klachten heeft veroorzaakt wordt onderzocht door de arbeidsinspectie. De geneeskundige dienst geeft aan dat de stof, naar verwachting op de lange termijn, geen blijvende klachten zal veroorzaken.

Na 2,5 uur ventileren en het uitvoeren van metingen bleek het gebouw vrij te zijn van de stof waarop het gebouw werd vrijgegeven.