Lootjestrekken.nl publiceert Top Tien Sinterklaaskado's

Lootjes trekken via internet onverwacht populair

RIJSWIJK, 20081114 -- Nog voordat Sinterklaas voet aan wal heeft gezet, hebben ruim 200.000 Nederlanders de lootjes voor pakjesavond al online verdeeld. De website lootjestrekken.nl ziet dit jaar een onverwachte stijging van 50 procent ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor worden er ruim een half miljoen lootjes via e-mail verstuurd.

[Logo Lottjetrekken.nl]
"Sinterklaasvierders kiezen massaal voor het gemak van internet", zegt bedenker Arjan Kuiper van lootjestrekken.nl. "Daarnaast blijkt uit recent onderzoek dat in de huidige economisch onzekere tijden meer families en vrienden de gezelligheid van het Sinterklaasfeest opzoeken".

Boeken meestgevraagd kado

Bovenaan de meeste verlanglijstjes prijkt - net als in voorgaande jaren - een boek. Vrouwelijke feestvierders wensen echter vaker een sieraad. Blijvend populair zijn CD's, DVD's en sokken.

Gemakkelijk lootjes trekken

Digitaal lootjes trekken heeft als voordeel dat niet iedereen bij elkaar hoeft te komen. Ook is het mogelijk anoniem een vraag te stellen over het verlanglijstje. Daarnaast kan worden aangegeven wie iemand niet wil trekken, bijvoorbeeld de partner of degene die vorig jaar getrokken werd.

Tevreden gebruikers van www.lootjestrekken.nl kunnen een donatie doen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

De top 10 meestgevraagde Sinterklaaskado's 2008 is gebaseerd op 200.000 verlanglijstjes:
1. boek
2. sieraad
3. CD
4. sokken
5. DVD
6. kadobon
7. sjaal/handschoenen
8. kaarsen
9. geurtje
10. chocoladeletter/marsepein