Kamerzoekende is aan zet in Rotterdam


ROTTERDAM, 20081114 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat de gemiddelde huurprijzen van kamers in Rotterdam met ruim 2 procent zijn gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Deze stijging ligt aanzienlijk lager dan het landelijk gemiddelde (+ 7,7 procent). Het aanbod van kamers, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is enorm gestegen (17 procent). Het lijkt erop dat het kameraanbod niet in overeenstemming is met de prijs die verhuurders voor een kamer vragen.

Huurprijs kamers Rotterdam stijgt met 2,2 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van aangeboden kamers in Rotterdam gestegen (8 euro) is ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging ligt wederom ver onder het landelijk gemiddelde (stijging van 7,7 procent). De gemiddelde huurprijs (379 euro) komt hiermee wel nog steeds boven het landelijk gemiddelde uit (+ 30 euro).

Grafiek Vraagprijzen Kamerhuur Rotterdam


Aanbod kamers neemt met 17 procent toe
Het aantal nieuw aangeboden kamers is ten opzichte van een jaar geleden met 17 procent toegenomen tot 406 kamers in de maand oktober 2008.

Grafiek Vraagprijzen Kamerhuur Rotterdam


Vierkante meter prijzen stijgen met 7,2 procent
De vierkante meter prijzen zijn sterker gestegen (7,2 procent) dan de gemiddelde huurprijzen (2,2 procent) ten opzichte van een jaar geleden en komt in de maand oktober uit op 17,38 euro. Ook is de gemiddelde oppervlakte van aangeboden kamers is gedaald (- 4,5 procent). Studenten krijgen dus nog minder ruimte voor hun geld.

Gewenste huurprijs 376 euro
De maximale huurprijs die kamerzoekenden over hebben voor een nieuwe kamer in Rotterdam is 376 euro per maand. Dit is een stijging (4,7 procent) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (359 euro). Hiermee ligt de gewenste huurprijs in de maand oktober 2008 net onder de gemiddelde huurprijs (379 euro) die verhuurders vragen.


Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 350.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 7.000 kamers aangeboden op de site. In 2007 werd www.kamernet.nl meer dan 7,5 miljoen keer bezocht door bijna 2,2 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2008/11/14/Kamermarkt+Rotterdam+Oktober+2008.aspx. Van de grootste 8 steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.