De Grote Lijn Atlas - voor school en thuis


Overzichtelijk, simpel en duidelijk

OOSTERBEEK, 20081114 -- Dit jaar verschenen: de geheel herziene uitgave van De Grote Lijn Atlas. De Grote Lijn Atlas is totaal anders dan de gebruikelijke atlassen. Hij is speciaal ontwikkeld voor slechtzienden en is ook de ideale atlas voor dyslectische, autistische en moeilijk lerende kinderen, jongeren en volwassenen. Ook in het reguliere basisonderwijs wordt hij gewaardeerd, omdat de eenvoudige kaarten een mooie eerste kennismaking geven met topografie en kaart­gebruik. De Grote Lijn Atlas is een uitkomst voor iedereen die baat heeft bij ruimte en overzicht.

[Omslag van De Grote Lijn Atlas] Overzicht is het sleutelwoord bij de samenstelling van de atlas. Het kaartbeeld is rustig en duidelijk. De kleuren zijn sprekend. De letters zijn groter en de lijnen dikker dan gewoonlijk.
De informatie per kaart is beperkt - de informatie van een land is verdeeld over meer kaarten: eerst een topografische en hoogtekaart, en dan vaak een of meer themakaarten over kenmerkende thema's.
De atlas heeft kaarten van Nederland, Europa, de andere werelddelen en de wereld. Er zijn vele themakaarten over bijvoorbeeld geologie, klimaat, milieu, economie, bevolking, migratie en toerisme.
Deze uitgebreide uitgave is bruikbaar in het basisonderwijs en de eerste jaren van het VMBO.

De Grote Lijn Atlas, 3e herziene uitgave, ISBN 978-90-806260-2-7
24,5 x 35 cm., 168 pagina's
Prijs ¤ 59,- plus ¤ 1,- verzendkosten.
Vanaf 5 stuks korting.
Auteurs: Bert Zeijlstra en Hans de Jong
Uitgeverij De Grote Lijn, Paul Krugerstraat 29, 6861 CR Oosterbeek. Tel. 026-3390031

Bestellen:
www.degrotelijn.nl
of email: uitgeverij@degrotelijn.nl