Ingezonden persbericht

Helligen Hendrik in "Fôi!"

De Oudejaarsconference 'mBâh!' van RTV Oost uit 2007 krijgt definitief een vervolg. De RTV Oost-directie en theatermaker Bert Eeftink zijn er uit. Helligen Hendrik krijgt, op 31 december ruim baan om zijn ongevraagde mening en boosheid over alles en iedereen via TV Oost in uw huiskamer te spuien. Nog leuker is het om er bij te zijn en dat kan, want de nieuwe voorstelling "FÔI!" is te zien in maar liefst acht Overijsselse theaters die allemaal even enthousiast reageerden op de voortgang van Helligen Hendrik.

Helligen Hendrik, oftewel Hendrikus Antonius van der Pette is 'hot'. Elke zaterdag rond 12.15 uur is het twee minuten iets stiller op de Overijssel straten, dankzij 'De twee minuten van Helligen Hendrik' bij Radio Oost. In zijn column ventileert hij zijn niet aflatende boosheid over diverse maatschappelijke ontwikkelingen en andere navrante zaken. Hendrik is elke week wel ergens 'hellig' over. Intussen is een enorme schare luisteraars fan geworden. Er is een eigen site, er zijn t-shirts en er is een heuse 'community' rond Helligen Hendrik ontstaan. Eind vorig jaar was Hendrik voor het eerst te gast in Overijsselse theaters en dat hebben de bezoekers geweten. Ze zagen een heerlijke kolderieke onemanshow met talloze onverwacht komische momenten, bulderende lachsalvo's en mooie liedjes. Dat iemand zich zó boos kan maken.

De fantastische reeks van 2007 krijgt dus een vervolg. Eind 2008 komt er een Oudejaarsshow van en met Helligen Hendrik die op Oudejaarsavond door TV Oost zal worden uitgezonden. Na de show 'mBâh!' uit 2007 is dit jaar de welluidende en alleszeggende titel 'Fôi!'. In november en december staat de humeurige cabaretier wederom op de planken tijdens negen voorstellingen in acht Overijsselse theaters. Qua decor niet meer in zijn eigen huiskamer maar in een heuse bushalte waarin Hendrik geconfronteerd wordt met het kleurenpallet dat 'de samenleving' heet. En op elke kleurnuance heeft hij uiteraard wel iets op-, of aan te merken. Een unieke kans om 2008 schaterend uit te gaan. De kaartverkoop voor alle voorstellingen is gestart in alle deelnemende theaters.

De speellijst:
Vrijdag 14 november, Theater De Caroussel in Ommen (première)
Donderdag 27 november, Helmer Theater in Enschede
Donderdag 4 december, Theater De Meenthe in Steenwijk
Zaterdag 13 december, Hoftheater in Raalte
Vrijdag 19 december, Stadstheater De Bond in Oldenzaal
Zaterdag 20 december, Theater De Voorveghter in Hardenberg
Dinsdag 23 december, Zinin Theater in Nijverdal
Vrijdag 26 en zaterdag 27 december, Reggehof in Goor

Reminding:
RTV Oost Oudejaarsconference "FÔI!"
Cabaretvoorstellingen in diverse, Overijsselse theaters
Kaartverkoop alleen via de deelnemende theaters
Impressariaat & Persinformatie: 0547-261141
Website: http://www.helligenhendrik.nl/