Partij van de Arbeid

Ella Vogelaar afgetreden

14-11-2008 12:01

Donderdagavond heeft Minister Vogelaar haar aftreden als Minister voor Wonen, Wijken en Integratie bekend gemaakt. Zij heeft daarbij aangegeven dat de partijleiding van de Partij van de Arbeid geen vertrouwen meer in haar had en verbond daar vervolgens haar conclusies aan.

Reactie Wouter Bos:

'Vanavond heb ik samen met de voorzitter van de Tweede Kamerfractie van de Partij van de Arbeid Mariëtte Hamer en partijvoorzitter Lilianne Ploumen een gesprek met Ella Vogelaar gevoerd dat inderdaad die conclusie opleverde.

Ons oordeel was dat Ella Vogelaar ondanks haar tomeloze inzet en vele goede ideeën inmiddels in een situatie terecht was gekomen van waaruit het voor haar niet meer mogelijk was om gezagsvol en effectief leiding te geven aan het vinden en doorvoeren van oplossingen voor één van de grote vraagstukken in de Nederlandse samenleving: hoe zorgen we dat mensen met verschillende culturele, religieuze en etnische achtergronden op een vreedzame manier met elkaar samenleven? Hoe benoemen we de problemen scherp, niet om zwarte pieten uit te delen maar om die problemen op te lossen? Hoe integreren we een steeds grotere diversiteit aan achtergronden en meningen zonder kernwaarden van onze samenleving in het gedrang te laten komen? En hoe zorgen we dat we op die gebieden vooruitgang bereiken, juist in al die wijken waar op dit moment de problemen het grootste zijn?

Ella Vogelaar heeft zoals gezegd met tomeloze energie en heel veel goede ideeën hieraan gewerkt. Wij bedanken haar voor die inzet en voor alle resultaten die zijn geboekt. Met alles wat zij op de rails heeft gezet gaan we nu zonder haar verder. De Partij van de Arbeid zal zo snel mogelijk een opvolger voordragen. Er is immers nog heel veel te doen.'