Recordbezoek voor www.vreg.be en leveranciersvergelijking

14/11/2008 14:43

VREG

De leveranciersvergelijking op de website http://www.vreg.be biedt de mogelijkheid om gratis en eenvoudig de prijzen en andere leveringsvoorwaarden van de energieleveranciers in Vlaanderen te vergelijken. Op de VREG-website vindt u bovendien een antwoord op al uw vragen over de energiemarkt in Vlaanderen.

De VREG website www.vreg.be telde dit jaar al een recordaantal bezoekers. De hoofdreden waarom gezinnen de website bezoeken, blijft de mogelijkheid om eenvoudig de prijzen en andere elementen van de energieleveranciers te vergelijken.

De pers besteedt recent veel aandacht aan de energiemarkt en het sluiten van een contract voor elektriciteit en aardgas. Uit de reacties blijkt dat veel mensen op zoek zijn naar objectieve informatie om het aanbod van de verschillende energieleveranciers te vergelijken.

Toch biedt de VREG de leveranciersvergelijking al sinds de opening van de markt gratis aan alle huishoudelijke elektriciteits- en aardgasklanten!

Vorig jaar kende de VREG-website net geen 400.000 unieke bezoekers. Nu werd dit aantal al op 1 november overschreden.

www.vreg.be heeft als doel de elektriciteits- en aardgasgebruikers in Vlaanderen wegwijs te maken op de energiemarkt. De website wordt door de bezoekers zeer gewaardeerd als informatiebron. Volgens de recentste VREG- enquête (juli 2008) ligt de waardering over duidelijkheid, inhoud en vormgeving zelfs rond 90% bij de gezinnen.

Nuttige informatie kan direct aangeklikt worden op de homepagina

Al van op de HOME pagina vindt de verbruiker het antwoord op zijn meest dringende vragen:

- hoe zit de energiemarkt in elkaar?

- waar vind ik de contactgegevens van een energieleverancier?

- wie is mijn netbeheerder?

- hoe kan ik een leverancier kiezen?

Doelgroepgerichte praktische informatie

Op maat gesneden informatie voor elke doelgroep vindt de bezoeker door zijn doelgroepknop aan te klikken.

De doelgroepen zijn:

- PRIVÉ, met aparte en aangepaste informatie voor gezinnen

- PROFESSIONEEL, met aparte en aangepaste informatie voor zelfstandigen en vrije beroepen, kleine en grote bedrijven en overheden

- SECTOR, voor de bedrijven binnen de energiesector: de energieleveranciers, de netbeheerders en de producenten van groene stroom en WKK-producenten

Op elke doelgroeppagina wordt enkel die informatie aangeboden die relevant is voor de betrokkene. Ook hier is de meest gezochte informatie direct aanklikbaar.

Maar niet iedereen heeft toegang tot Internet

Een belangrijk deel van de gezinnen en bedrijven heeft nog geen toegang tot het web. De VREG biedt daarom nog steeds haar dienstverlening telefonisch aan. Via het VREG-telefoonnummer 02/553.13.53 (of gratis via de Vlaamse infolijn op nummer 1700) kunnen gezinnen een leveranciersvergelijking aanvragen. Het resultaat van de berekening wordt per post of fax bezorgd. Daarnaast kunnen de contactgegevens van de leveranciers opgevraagd worden, kan nagegaan worden wie de netbeheerder in een bepaalde regio is, kunnen verhuis- en andere folders aangevraagd worden en kunt u er terecht met al uw vragen over de energiemarkt in Vlaanderen.

Nota aan de redacteurs:

De Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) staat in voor de regulering en controle van de vrijgemaakte elektriciteits- en aardgasmarkt in Vlaanderen. De VREG wil de Vlaamse afnemers bijstaan om de mogelijkheden van de vrije energiemarkt te leren kennen en hun weg te vinden op deze markt. Ze volgt de ontwikkelingen van de Vlaamse energiemarkt, bekeken in een Europese context, via studies. In haar adviserende taak aan de Vlaamse Regering verwerkt ze haar kennis over de Vlaamse energiemarkt. Ze neemt gepaste maatregelen om de uitvoering van het beleid te ondersteunen. De VREG ijvert voor een transparante Vlaamse energiemarkt en realiseert haar opdrachten via een open communicatie met de Vlaamse overheid, de marktspelers en de afnemers.

Voor objectieve informatie over de vrijmaking van de Vlaamse energiemarkt kunt u het best onze website bekijken op: www.vreg.be.

U vindt de leveranciersvergelijking op www.vreg.be via het kiezen van <Privé> en <Vergelijk de leveranciers>.