Colruyt en Zetes ontvangen de 'European Solution of the Year' award voor de 'Extra'-kortingkaart

14/11/2008 10:29

ZETES INDUSTRIES

Brussel, 14 november - Zetes Industries (Euronext Brussel: ZTS), een toonaangevende Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, en Colruyt, een vooraanstaande Belgische supermarktketen, hebben voor het kortingkaartenproject van Colruyt de Britse Retail Systems Award gewonnen in de categorie "European Solution of the Year".

And the winner is-

Voor de derde keer werden eind oktober de Britse Retail Systems Awards uitgereikt aan innovatieve IT-projecten in de retailsector. Het 'Extra'-kortingkaartenproject van Colruyt won in de categorie "European Solution of the Year". Deze award wordt toegekend aan een Europese retailorganisatie die een innovatief staaltje technologie heeft geïmplementeerd in haar bedrijf.

Het kortingkaartproject bij Colruyt

Einde juni van dit jaar produceerde en verdeelde Zetes in opdracht van Colruyt -waarmee het reeds een lange relatie heeft als technologieleverancier- de 'Extra'-kortingkaart. Jean-Pierre Roelands, de commercieel directeur van Colruyt: "De nieuwe kortingkaart verrekent alle kortingen waar de klant recht op heeft automatisch aan de kassa. Colruyt-klanten hoeven dus niet meer op voorhand alle relevante kortingsbonnen uit te knippen en mee te brengen. Ook de kortingbons in de winkel worden automatisch verrekend. Die aanpak verschilt fundamenteel van andere getrouwheids- of spaarkaartensystemen: de kortingen worden onmiddellijk verrekend."

Het kortingkaartensysteem is vandaag van toepassing op de Belgische Colruyt-supermarkten en bij Colruyt in Mersch (Groothertogdom Luxemburg). Uitbreidingen naar andere ketens in de groep of andere landen behoren tot de mogelijkheden.

"Zowel Colruyt als Zetes zijn zeer verheugd met deze prijs. Zetes heeft al jaren een goede relatie met Colruyt. Het is een van de bedrijven die in ons geloofden toen het bedrijf nog maar net was opgestart. Dat we nu samen deze award wegkapen, maakt de overwinning voor ons des te mooier", zegt Alain Wirtz, CEO van Zetes.

Een meer recent GoodsID-project van Zetes bij Colruyt is de installatie van de draadloze scanpistolen voor het scannen van de winkelartikelen aan de kassa. Momenteel worden bovendien alle winkels en distributiecentra uitgerust met een draadloos netwerk met bijbehorende draagbare terminals. Dat systeem zorgt vooral voor een efficiëntere bevoorrading van de rekken en een snellere bevestiging wanneer bestelde producten ter plaatse zijn (ColliShop).