Ingezonden persbericht


PRESS RELEASE
14 november, 2008

Uitgevallen in eerste ronde van kwalificatierace
24e startplaats Carlo van Dam in finale op Macau

Macau - Carlo van Dam is vandaag uitgevallen in de kwalificatierace voor de Formule 3 Grand Prix van Macau, die morgen (zondag) wordt verreden. De vanaf pole position vertrokken Nederlander schampte kort na de start de vangrail en kreeg daardoor een lekke band. Op weg terug naar de pits werd hij door een andere auto geraakt en door die botsing uitgeschakeld. Carlo, vooraf één van de grootste favorieten voor de eindzege, moet daarom in de finale vanaf de 24e startplaats vertrekken.

"Dit is balen natuurlijk", aldus Carlo. "En ook wel even wennen, hoor! Ik heb de afgelopen twee jaar ruim dertig Formule 3 races gereden en ben nooit gecrasht, dus het is extra zuur dat het juist hier gebeurt, omdat je zondag vooraan moet starten om te winnen. Gisteren pakte ik pole position en wist dat er qua snelheid nog meer inzat. Ik ging als derde de eerste bocht in. Daar was het dringen. Ik kwam op het vuile

In de kwalificatierace van de Formule 3 Grand Prix van Macau viel Carlo van Dam vandaag in de eerste ronde uit . SASAKI deel van de baan, raakte de muur en kreeg een lekke band. Ik kon doorrijden, maar een paar bochten later kwam Van der Zande met mijn auto in aanraking. Jammer, want ik was op weg naar de pits om een nieuwe band te halen en weer zoveel mogelijk plaatsen goed te maken, omdat je weet dat hier vaak veel uitvallers zijn. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, ook voor het team, want we hier zijn om te winnen. Morgen ga ik gewoon proberen het maximale uit de finale te halen en zover mogelijk naar voren te komen. De race duurt 15 ronden. Aan de ene kant hoop je op een paar klappers, waardoor je wellicht wat sneller op kunt klimmen, maar aan de andere kant hebben we de snelheid en hoop je dus dat de safety car niet zo vaak hoeft in te grijpen en je gewoon zo veel mogelijk kunt racen. We zullen zien."

END