Gemeente Hattem

Gratis slipcursus voor jonge Hattemse autorijders

praktijkdag voor bestuurders tussen de 18 en 24 jaar

Hattem, 15 oktober 2008 - Jonge autobestuurders die in de periode 2006 - 20 2008 hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op zaterdag 15 november 2008 gratis meedoen aan een praktische, leerzame én spannende verkeersveiligheiddag. Zo staan er onder andere testritten en slipcursussen op het programma. Daarnaast wordt er voorlichting gegeven en gediscussieerd over hoe om te gaan met alcohol en drugs in het verkeer.

Praktijkdag
De gemeente Hattem, Heerde, Oldebroek en Elburg, organiseren de praktijkdag in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG). De ROVG subsidieert de dag. Tijdens de praktijkdag kunnen jonge bestuurder laten zien hoe goed ze als autorijder zijn. Hiervoor stelt het ROVG auto's beschikbaar. Een eigen auto is dus niet nodig. Voorwaarde voor deelname is dat de autorijder in de periode 2006 - 2008 het rijbewijs heeft gehaald en sindsdien zelfstandig al wat rijervaring heeft opgedaan.

Testroute rijden
De praktijkdag is een unieke gelegenheid om zélf tijdens een praktijkrit te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Je rijdt, samen met nog twee óf drie andere jonge bestuurders, een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen rijstijl en die van de andere jonge bestuurders. Ook zij beoordelen hun eigen én jouw rijstijl. Ook geven jullie van je zelf en van elkaar verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur die als laatste óók zijn oordeel geeft.

'Slippertje' op mobiele slipbaan
Bij dit onderdeel rij je op een mobiele slipbaan. Je neemt zelf plaats achter het stuur en ervaart hoe verraderlijk een onverwachte autoslip kan zijn. Je maakt de werking van het ABS-remsysteem mee en maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een stroef en spiegelglad wegdek.

Alcohol en drugs
Een derde onderdeel van deze dag is een groepsdiscussie over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe je daarmee moet omgaan. Samen met deskundigen op dit gebied ga je een open discussie aan. Het is dus zeker geen saaie informatiebijeenkomst!

Deelnamecertificaat
De praktijkdag voor jonge autorijders is een veelzijdig dagprogramma met veel autorijden, slip- en remproeven, met elkaar discussiëren en elkaar beoordelen. Voor je deelname en inzet op deze dag ontvang je na afloop een certificaat als bewijs van deelname.

Oók voor vrienden en relaties!
Deze dag is niet alleen voor jou als inwoner van Hattem. Je mag ook al je vrienden, klasgenoten, collega's van je werk en andere familieleden en kennissen meenemen. De enige voorwaarde is dat zij óók in de periode 2006 - 2008 zijn geslaagd voor hun rijbewijs. Waar en wanneer? Hoe kan ik mij aanmelden?
Deze praktijkdag voor jonge autorijders vindt plaats op 15 november 2008 op het terrein van Rijkswaterstaat, bij afrit nr 16 aan de A28 in 't Harde. Je wordt om 09.00 uur ontvangen met koffie/thee, tussen de middag wordt er gezorgd voor een broodje en uiterlijk 16.00 uur wordt de dag afgesloten. Er kunnen deze dag maximaal 39 jongeren meedoen, dus wees er op tijd bij.

Deelname aan deze praktijkdag is helemaal gratis!
Meld je (eventueel met je vrienden) nù snel aan, want vol = vol. Je kunt je aanmelden via de website www.jongeautorijders.nl. Na aanmelding ontvang je een officiële uitnodiging waarin je geïnformeerd wordt hoe laat je je moet melden, waar je precies moet zijn en wat je moet meenemen.