Gemeente Capelle a/d IJssel

50 jaar Molukse gemeenschap in Capelle aan den IJssel

Het meldpunt en het Van Cappellenhuis organiseren n het kader van 50 jaar Molukse gemeenschap in Capelle aan den IJssel op 15 en 16 november twee feestelijke dagen.

Het meldpunt en het Van Cappellenhuis organiseren n het kader van 50 jaar Molukse gemeenschap in Capelle aan den IJssel op 15 en 16 november twee feestelijke dagen. De feesten worden gehouden in het Van Cappellenhuis en in de Pauluskerk.

Zaterdag 15 november van 14.00-17.00 uur, in het Van Cappellenhuis:

Øexpositie met foto's van het Moluks Museum uit Utrecht, er zijn 2 exposities, de eerste gaat over de geschiedenis van de Molukkers in Nederland en de tweede expositie Mari Lihat met foto's van het thema, cultuur, dans, muziek, kleding en religie,

ØEen optreden van de Tifagroep `Eseu-Palalou',

ØEen optredenvan de gospelgroep Rebana,

ØEr worden verhalen verteld door de schrijfster Sylvia Pessireron en Mevrouw Huleselan,

ØMolukse muziek onder leiding van Boudewijn Bruil.

Natuurlijk wordt er tijdens dit evenement een moluks hapje en een drankje geserveerd. Wilt u ook komen? Meldt u dan nu aan bij het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle aan den IJssel, telefoonnummer: (010) 2842026. Let op er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De kosten voor deelname zijn EUR 3,50 per persoon.

Zondag 16 november 2008 van 14.00-16.15 uur, in de Pauluskerk, Merellaan 352:

ØOptreden van het Nederlandse koor `Colourfull City' onder leiding van

John Rahaket met de Tifagroep "Eseu-Palalou.

Het Nijmeegse koor Colourfull city, bestaat uit 90 Nederlandse leden welke onder begeleiding van John Rahaket bekende Molukse liederen ten gehore brengen.

In verband met werkzaamheden in de Merellaan raden wij u aan om op de fiets of met openbaar vervoer te komen. De toegang is gratis.