KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

5-11-2008

18e Aruba Heineken Catamaran Regatta: 15 t/m 21 november 2008

Op 15 november gaat de 18e Aruba Heineken Catamaran Regatta van start. Begin oktober zijn vanuit Rotterdam drie containers met 34 catamarans verscheept die deze week op Aruba zullen aankomen. Aan de start verschijnen 34 deelnemers, waaronder de Nederlandse Olympische zeilers Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis. Tijdens het evenement zal er een veiling en verloting plaatsvinden ten behoeve van Right to Play, het goede doelen fonds dat het voor kinderen overal ter wereld mogelijk maakt om te sporten.

De regatta gaat van start vanaf het strand van Palm Beach. De
deelnemers zeilen 12 races, variërend van korte baan wedstrijden, driehoeksbaan tot lange baan wedstrijden. De lange afstandsrace is de afsluiting van de zeilweek en voert de deelnemers langs de Arubaanse kust en op de terugweg langs de haven van Oranjestad.

Sterk deelnemersveld
De deelnemers komen uit Nederland (29 teams), Engeland (2 teams), Duitsland (2 teams), Frankrijk (1 team), Oostenrijk (1 team) en Aruba (7 teams). Het deelnemersveld bestaat zowel uit zeer ervaren
wedstrijdzeilers als enthousiaste recreatieve zeilers die allemaal naar Aruba komen voor het zeilen, de ideale weersomstandigheden, het eiland en de sfeer. Het belooft op het water een spannende strijd te worden en voor de top-zeilers is het een ideale locatie om veel te kunnen trainen.

WK Dart18 in 2009 op Aruba
Aansluitend op de Aruba Heineken Catamaran Regatta volgt in 2009 voor het eerst het wereldkampioenschap (WK) Dart18. De Aruba Heineken Regatta en het WK Dart18 worden georganiseerd door Edwin Lodder die, vanuit zijn eigen bureau Sailing Management International, full-time werkzaam is met de organisatie van zeilevenementen. De eerste
voorbereidingen voor dit kampioenschap zijn inmiddels gestart en de organisatie hoopt dat er circa 60 a 70 Dart18 catamarans aan de start zullen verschijnen. De deelnemende teams worden verwacht vanuit o.a. Nederland, Engeland, België, Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika en Canada.