Gemeente Breda

Bredase aanwezigheid tijdens West-Brabant LiViN

Tijdens de eerste editie van de op consumentengerichte woonbeurs West Brabant LiViN op 15 en 16 november aanstaande geeft ook de gemeente Breda acte de présence in de Backer & Ruebhal.

De voormalige machinefabriek wordt gedurende twee dagen het domein van corporaties, ontwikkelaars, makelaars en gemeenten om woonconsumenten te kunnen informeren over actuele nieuwbouw van woningen. Voorafgaand aan deze beurs organiseert de gemeente Breda samen met Bouwfonds Property Development een minisymposium voor bestuurders, ambtenaren en marktpartijen die bij stedenbouwkundige ontwikkelingen betrokken zijn.

Minisymposium

Tegen de achtergrond van de recente visie Randstad 2040 worden kansen en bedreigingen voor West-Brabant besproken tijdens minisymposium voorafgaand aan de beurs op 14 november. Onder de titel `Metropool Brabant en de Randstad, two of a kind of complementair...' benoemen verschillende sprekers de overeenkomsten en verschillen tussen deze Nederlandse gebieden in de context van Europa en wijzen zij op kansen om elkaar te versterken. Ook de invloed van de huidige kredietcrisis op vastgoedontwikkelingen komt aan de orde. Uit de verschillende bijdragen wordt na afloop gepubliceerd op www.breda.nl.

Bredase beursdeelname

In de stand van de gemeente Breda gaat het vooral om het overbrengen van de voor Breda typerende kwaliteiten, samengevat als `het goede toeven'. Waarbij vanzelfsprekend de groene ligging, duurzaamheid en sociale factoren worden genoemd. Ook wordt toelichting gegeven op structuurvisie, woonvisie en woningbouwprojecten die sinds kort op de markt zijn of daar spoedig op komen. Om het `goede toeven' te benadrukken wordt de stand ingericht als een comfortabele `living'. Midden in die `kamer' wordt ook de maquette van het nieuwe station tentoongesteld. Zie ook de website van de beurs www.westbrabantlivin.nl.

Serious Request

Tijdens de beurs wijst de gemeente Breda bezoekers op de komende editie van 3FM Serious Request, het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda. De inrichting van de gemeentelijke stand, die voor deze gelegenheid is aangeschaft bij Ikea, wordt geveild. De opbrengst is bestemd voor de 3FM actie voor betere hulp aan vluchtelingen. Bezoekers kunnen twee dagen lang hun bod uitbrengen in de stand. Op zondagmiddag 16 november om 15.30 uur worden kopers en de totaalopbrengst bekend gemaakt door wethouder Pieter van Yperen.

Breda, 5 november 2008