Ingezonden persbericht


*KUBUS & BANGBANG klaar om WaterFront op zijn kop te zetten

15-11-2008

*Vanavond staat het opmerkelijke duo *Kubus & BangBang* op het programma. Een door het leven getekende Engelsman en een oer-Hollandse producer.

De Zwolse producer Kubus verdiende zijn sporen met onderscheidende producties voor onder meer Opgezwolle, DuvelDuvel, Jawat en Typhoon. De beatsmaker zette met zijn solodebuut Buitenwesten en duoplaat Microphone Colossus, met Sticks van Opgezwolle, zijn door electro, techno en drum 'n bass besmette stijl definitief op de kaart.

De ritmes van BangBang, de Brit met opmerkelijke tatoeages, zijn geïnspireerd door zijn onregelmatige hartslag, die hij hoort op een hartslagmonitor in het ziekenhuis. Zijn achtergrond ligt in 'London City Speak', dat ontworpen is om ervoor te zorgen dat undercoveragenten niet weten wat er gezegd wordt; de taal en betekenis veranderen dan ook per week.

De Britse mc zit op een dag rustig op de bank tv te kijken als een opname van Kubus zijn set op popfestival Lowlands langskomt. Samen met een paar van de mc's die zijn solodebuut Buitenwesten (2004) van raps voorzien, breekt Kubus de tent af en maakt tegelijk een diepe indruk op BangBang: "Zijn beats maakten een bijzondere energie los in het publiek. De rest is geschiedenis.

Het duo heeft onderhand al twee ijzersterke albums geproduceerd "Learning Curve" en "Pie and Mash". Liefhebbers van Kubus & BangBang's unieke synthhop hebben de smaakvolle platen van het illustere tweetal natuurlijk al verslonden. Voor de mensen die nog met volle teugen genieten van de eerste plaat, Learning Curve, is er goed nieuws. De cd is door liefhebbers en fans, zowel professionals als beginnende producers, onder handen genomen. Het resultaat: Learning Curve Remixed.

*NoizBoiz* is een Rotterdams muziek-collectief dat nu 3 jaar bij elkaar is en zich voornamelijk richt op het genre Grime. En dan niet de standaard Britse Grime, maar Nederlandstalige Grime. Grime is een muziek stroming die verschillende invloeden heeft. De belangrijkste hiervan zijn: Hip-hop,Garage, Drum n Bass en Jamaican Dancehall. NoizBoizKru bestaat uit 3 leden. 2 mc's waarvan er 1 ook produceert en 2 producers. Mc/Producer:Kariszma (1988) Mc:XL (1986) Producer/Dj: Mux (1988), allen getogen in Rotterdam. Zij hebben 7 november hun eerste album '0.10' gereleased.*

Datum: zaterdag 15 november
Toegang: ¤ 12,50
Deur open: 20.00
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.myspace.com/kubusbangbang / www.waterfront.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Receptie, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl *

---