Ingezonden persbericht


6 november 2008

Persbericht

Filmmuziek Jan Wolkers tijdens Leids Museumweekend in De Lakenhal

Tijdens het Leids Museumweekend op 15 en 16 november treden amateurkoren, -ensembles en -orkesten uit Leiden en omstreken geheel gratis op in de zeven musea die Leiden rijk is. Stedelijk Museum De Lakenhal is óók op zaterdagavond geopend met een speciaal muziekprogramma rond de vijf romans van Jan Wolkers die verfilmd zijn.

Op zaterdagavond om 20.00 uur geeft "The Koos Mark Big Band" een concert met muziek uit de verfilming van: Turks Fruit (1973), Kort Amerikaans (1979), Brandende Liefde (1983), Terug naar Oegstgeest (1987) en Zomerhitte (2008). Directeur Edwin Jacobs vertelt aan de hand van de muziek over Jan Wolkers en leest fragmenten uit zijn literaire werk voor. Na de pauze vervolgt het concert met favoriete muziek van Wolkers, van onder andere Duke Ellington.

Het museum is op zaterdagavond gratis open van 19.00 tot 22.00 uur. Ook de tentoonstelling Jan Wolkers is gratis te bezichtigen.

Op zaterdag 15 november overdag kunt u gratis luisteren naar de kamerkoren Con Passione en Akkoord, de BplusC Jazzband of een workshop saxofoon voor beginners volgen. Zondag overdag zijn er optredens van gezelschap Marcando, Marble, A-klein, Rainbow Colours en het Wereldkoor. Kijk voor het volledige programma op www.lakenhal.

De Leidse musea zijn tijdens dit Leids Museumweekend op 15 en 16 november van 12.00 tot 17.00 uur gratis geopend en bieden hun bezoekers geheel gratis concerten aan. Het volledige programma is te vinden op www.muziekinhetmuseum.nl.

()

Noot voor redactie (