Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#58 Marco Polo's Zijderoutebus komt naar Ten Katemarkt

7 november 2008

Op zaterdag 15 en vrijdag 21 november staat tussen 10.00 en 17.00 uur de Zijderoutebus op de Ten Katemarkt. In de bus kunt u een documentaire bekijken over het Marco Polo project.

Project Marco Polo

Elf klassen van Amsterdamse middelbare scholen hebben in het kader van dit project een lied geleerd uit een andere cultuur. Op een vijf maanden durende ontdekkingsreis hebben elf Amsterdamse musici afkomstig uit landen van de Zijderoute de klassen begeleid. Hoogtepunt van dit, door De Nederlandse Opera geïnitieerde project, was het Zijderouteconcert waarbij alle scholieren hun liederen voor elkaar in Het Muziektheater uitvoerden. Filmmaker Robin Vogel heeft een documentaire van het project gemaakt. Het is een verhaal geworden over de kracht van zingen en de ontdekking van andere culturen.

Alle marktondernemers worden ook uitgenodigd hun favoriete lied te zingen dat later terug te vinden is op www.zangkaart.nl . Bezoek de gezellige Ten Katemarkt en ga mee op ontdekkingsreis in de Zijderoutebus! De bus is gratis toegankelijk. De markt is bereikbaar met tram 14,13, 12, 3, 7 en 17.