Gemeente Valkenswaard

Sint Nicolaas

Intocht Sint Nicolaas

Op zaterdag 15 november komt Sint Nicolaas naar Valkenswaard. Rond 14.00 uur vertrekt Sint Nicolaas met zijn gevolg vanaf Het Boston College (van de St. Janschool) gelegen op de hoek van de Mgr. Zwijsenstraat en Dr. Schaepmanstraat begeleid door leden van fietscrossclub Lion d'Or, gilde Sint Nicolaas, welpen- en kaboutergroepen van Stichting Dick van Toor en harmonie UNA.

De stoet volgt de route Dr. Schaepmanstraat, Jan Vlekkenstraat, Kardinaal de Jongstraat, Kerkhofstraat, Gasthuisstraat, Pastoor van Vroonhovenstraat, Corridor West (oversteken Eindhovenseweg), Corridor Oost, Karel Mollenstraat Zuid (oversteken Leenderweg), Bakkerstraat, Hofnaar naar het Hofnarplein voor het gemeentehuis.

Om ongeveer 15.15 uur verschijnt Sint Nicolaas op het bordes van het gemeentehuis waar hij welkom wordt geheten door burgemeester A. Ederveen. Na het officiële gedeelte neemt de Sint plaats in de raadszaal, waar hij de kinderen persoonlijk ontvangt en snoepzakken uitdeelt. Om 16.30 uur is het bezoek van de Goedheiligman ten einde.