Gemeente Waalwijk Waalwijk plaatst banier tegen discriminatie

Wethouder Santi krijgt op zaterdag 15 november een zes meter lange banier aangeboden van RADAR, het bureau vóór gelijke behandeling en tegen discriminatie in de regio. De banier is onderdeel van de campagne 1 tegen discriminatie Make A Difference. Met dit gebaar spreken de gemeente Waalwijk en RADAR zich uit tegen discriminatie en willen zij het Meldpunt Discriminatie onder de aandacht brengen.

Programma 15 november
Op 15 november 2008 is RADAR aanwezig op het Raadhuisplein in Waalwijk. Zij bieden om 14.00 uur wethouder Santi de meterslange banier aan, die wordt bevestigd aan het Raadhuis van Waalwijk. Voor en na de feestelijke onthulling wordt er door RADAR warme chocomelk uitgedeeld. Daarnaast kan elke voorbijganger een passende (antidiscriminatie) slogan uitzoeken en deze op een RADAR-t-shirt strijken.


1 tegen discriminatie Make A Difference
De campagne 1 tegen discriminatie Make A Difference heeft tot doel de bereidheid te vergroten om actie te ondernemen tegen discriminatie. Begin 2008 heeft het college van B en W besloten om aan te sluiten bij RADAR, om tolerantie te bevorderen en discriminatie tegen te gaan.

Maak melding van discriminatie
Wie slachtoffer of getuige is van discriminatie in de gemeente Waalwijk, kan een klacht indienen bij RADAR. Radar geeft advies en ondersteuning bij het aanpakken van discriminatie op grond van huidkleur, afkomst, geloof, levensovertuiging, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd of handicap. Een klacht melden kan:
- Via 0900 - 2354 354 (10 ct/m).

- Via de website: www.radar.nl (onder het kopje klacht).
- Per email: meldpunt@radar.nl

- Schriftelijk: u kunt uw klacht op papier zetten en opsturen naar RADAR, Postbus 3614, 4800 DP Breda.

U bent van harte welkom voor de onthulling van de banier op zaterdag 15 november om 14.00 uur op het Raadhuisplein in Waalwijk.

Publicatie datum 10-11-2008