Gemeente Assen


Sinterklaas opent 15 november De Vaart

Assen, 10 november 2008

Voor het eerst in 53 jaar vaart Sinterklaas zaterdag 15 november het centrum van Assen binnen. Daarmee opent hij officieel De Vaart. Om 12.00 uur barst in de Zwaaikom het feest los. De Pietenboyband treedt op en samen met de kinderen wordt een danscadeau voor Sinterklaas ingestudeerd. Uiteraard is de hoofdpiet op het podium aanwezig om samen met Burgemeester Sicko Heldoorn, de Goed Heiligman op te wachten.

De stoet over het water vertrekt rond 12.00 uur richting de stad. Sinterklaas komt in pakjesboot 12. Ruim 300 pieten lopen en varen mee. Langs De Vaart ZZ trekt een pietenstoet met een bonte verzameling van voertuigen, zwarte pietenorkesten, sprookjesfiguren, beesten en de geheel vernieuwde pepernotenmobiel.

Na het programma op het stadspodium start de optocht door de stad. Sinterklaas gaat dan verder op zijn paard Americo. De optocht verloopt via de straten Markt, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Oude Molenstraat, Oudestraat en de Groningerstraat. Rond 15.00 uur arriveert Sinterklaas samen met de pieteband in Marsdijk.