Gemeente Zoetermeer

Gemeente zet honderden mantelzorgers in het zonnetje

Groot feest met artiesten, verwennerijen, workshops en prijzen De gemeente Zoetermeer zet op zaterdag 15 november honderden mantelzorgers uitgebreid in het zonnetje. Zij doet dat tijdens een spetterend feest waarin groots wordt uitgepakt. Mantelzorgers konden zich de afgelopen weken aanmelden voor dit feest, waar circa 500 gasten worden verwacht.

De gemeente organiseert het feest samen met de nieuwe Stichting Rondom Mantelzorg en de Lions Clubs Zoetermeer. Het feest vindt plaats van 14.00 tot 20.00 uur in de Drie Hooibargen.

Mantelzorgers hebben de speciale zorg voor een zieke partner, vader of moeder, een gehandicapt kind, vriend(in) of buurman(vrouw). Hun leven staat vooral in het teken van zorgen voor een ander.

Tijdens het feest zijn onder meer de directeur van de nieuwe Stichting Rondom Mantelzorg, mevrouw Jolanda van Dijk en de wethouders Frank Speel (Zorg), Edo Haan (Vrijwilligers) aanwezig om hen een warm onthaal te bezorgen.

Mantelzorgers vormen, net als vrijwilligers, het cement van de samenleving. De gemeente wil mantelzorgers in Zoetermeer daarom op een speciale manier waarderen en ondersteunen.

Een van de manieren om dit te doen is te zorgen voor een sterke stichting, waar mantelzorgers terecht kunnen voor advies en ondersteuning.

Artiesten, verwennerijen en aantrekkelijke prijzen

Tijdens het feest is - behalve veel verwennerijen, muziek, workshops en bekende artiesten - ook informatie aanwezig over de ondersteuning die mantelzorgers kunnen krijgen. Bovendien zijn er aantrekkelijke prijzen te winnen.