Gemeente Etten-Leur

Kunstgrasvelden Hoge Neerstraat in gebruik

Kunstgrasvelden Hoge Neerstraat in gebruik

Op zaterdag 15 november stelt wethouder Jean Pierre Schouw de nieuwe kunstgrasvelden voor voetbalvereniging Internos officieel in gebruik. De voornaamste argumenten om kunstgrasvelden aan te leggen, zijn ruimtebesparing en het grotere aantal uren dat een dergelijk veld kan worden gebruikt.

Het grotere aantal gebruiksuren van een kunstgrasveld is haalbaar door het veld voor trainingen en wedstrijden te gebruiken. Ter vergelijking: een kunstgrasvoetbalveld kan tussen de 1.200 en 1.500 uur worden gebruikt, een natuurgras voetbalveld is maximaal 400 uur bruikbaar voor alleen trainingen of wedstrijden.

Vanwege de te verwachten ledengroei voorziet Internos op termijn een tekort aan wedstrijdvelden. Op sportpark Hoge Neerstraat bestaat geen ruimte om nog een grasveld aan te leggen. Daarom heeft het gemeentebestuur in overleg met de vereniging, gekozen voor de aanleg van een kunstgrasveld op een van de bestaande trainingsvelden, waarop ook wedstrijden kunnen worden gespeeld. De kunstgrasmat laat een dergelijke hoge bespelingsintensiteit toe. De kosten van dit kunstgrasvoetbalveld voor Internos bedragen EUR 450.000,-.

De gemeente gaat in de komende jaren op basis van het beleidsplan nog kunstgrasvelden aanleggen bij v.v. DSE en v.v. SC Unitas `30.

Nieuwe vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl