Gemeente Capelle a/d IJssel

Hij komt ,hij komt, die lieve, goede Sint.

Stoomboot `De Spanje' met aan boord Sinterklaas, 38 Zwarte Pieten en honderden kilo's pepernoten komt weer aan op zaterdag 15 november rond 10.00 uur op het Vuykterrein aan de Dorpsstraat.

Stoomboot `De Spanje' met aan boord Sinterklaas, 38 Zwarte Pieten en honderden kilo's pepernoten komt weer aan op zaterdag 15 november rond 10.00 uur op het Vuykterrein aan de Dorpsstraat. Maar het is vanaf 9.15 uur al heel gezellig met onder andere muziek. Echt gemakkelijk wordt de aankomst van de Sint en zijn gevolg ook dit jaar niet. Door het lage tij heeft de Stoomboot niet genoeg water om de Sint aan de kade te brengen. Daarom heeft de Sint de assistentie ingeroepen van diverse schippers. Zo wordt de `Spanje' aan de sleepboot gelegd en Sint kan toch nog een `gemakkelijke' oversteek maken. De opstap naar de vaste wal wordt begeleidt door jongeren van de Capelse brandweer

In verband met de te verwachte drukte wordt de Dorpsstraat vanaf 9.45 uur afgesloten voor al het verkeer.

Optocht

Na de aankomst en het begroeten, stapt de Goedheiligman in zijn open Landauer. In optocht en muzikaal begeleid door het Capelse Muziekkorps E.M.M, De blaaskapel De Roetpoepers, Pieten op stelten, Jonglerende Pieten en Pepernoten Pieten gaan Sint en z'n gevolg richting Stadsplein.

De route van de Sinterklaasstoet gaat (onder voorbehoud) van de Dorpsstraat, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg naar het Stadsplein. Naar verwachting komen de Sint en z'n Pieten om 11.30 uur aan op het Stadsplein, waar voor de deur van het Isala Theater een groot podium is geplaatst. Daar wordt hij opgewacht en verwelkomt door Ome Siem, Meneer Jan en Jan Bonte. Zij trakteren de al wachtende kinderen vanaf 11.00 uur met een leuk optreden. De Sint vertrekt rond 12.00 uur weer naar de andere duizenden kinderen. Hij begint bij verzorgingstehuis Ryckehove en gaat ook nog naar de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Vanaf 12.00 uur is het op het Stadsplein nog wel een disco en de Eurokids én Diego, de coolste piet van Madrid komt nog langs. Kortom: genoeg te beleven.

Voor een volledig overzicht van mijn intocht zie: www.Capelsefestiviteiten.nl

Voor de ouders: kom alstublieft niet te dicht aan de waterkant, zodat uw kind niet in het water valt. Hondenuitlaatpiet