Gemeente Den Haag

Intocht Sint Nicolaas en verkeersmaatregelen

Op zaterdag 15 november komt Sint Nicolaas met zijn stoomschip Madrid om 11.30 uur aan in de Scheveningse Haven. Burgemeester Van Aartsen zal daar de Goed Heiligman verwelkomen.
Ook dit jaar vindt de traditionele rijtour plaats en gaat de Sint op zijn paard, met een stoet van 300 pieten en tien praalwagens vanaf de haven richting het Plein in de Haagse binnenstad.

Rijtour
De stoet vertrekt vanaf de Vissershavenweg om 12.25 uur en komt rond 15.45 uur aan op het Plein. De rijroute (met richttijden) van Sint Nicolaas loopt via:

Vissershavenstraat - Jacob Pronkstraat Keizerstraat (12.35 uur) - Jurriaan Kokstraat - Badhuiskade - Badhuisstraat (12.55 uur) - Scheveningseweg - Frankenslag - Frederik Hendriklaan - Aert van der Goesstraat - Valeriusstraat - 2e Sweelinckstraat - Reinkenstraat - Laan van Meerdervoort - Waldeck Pyrmontkade (14.05 uur) - Prins Hendrikstraat - Zoutmanstraat - Piet Heinstraat (14.20 uur) - Piet Heinplein - Mauritskade - Denneweg - Lange Voorhout richting Toernooiveld - Lange Vijverberg - Kneuterdijk - Buitenhof - Gravenstraat - Riviervismarkt - Jan Hendrikstraat (15.15 uur) - Grote Marktstraat - Hofweg - Lange Poten (15.30 uur) - Plein.

Wegafsluiting
Tijdens de rijtour van Sint Nicolaas worden wegen en straten bij het passeren van de Sint, tijdelijk voor het verkeer afgesloten. Zodra de stoet voorbij is, zijn de wegen weer vrij voor het verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met enige vertragingen en tijdelijke afsluitingen bij het passeren van de rijroute van de Sint.

HTM omleidingen
Ook een aantal trams(lijn 1, 3, 9, 15, 16 en 17) en bussen (lijn 21, 22, 23 en 24) wordt tijdens de rijtour van Sinterklaas tussen 12.00 en 16.30 uur omgeleid. Het betreft vooral het gebied tussen Scheveningen Haven en het centrum van de stad.
Voor meer informatie over de betreffende lijnen en de omleidingen, kijk op www.htm.net

Voor meer informatie over de intocht van Sint Nicolaas, kijk op www.sinterklaasindenhaag.nl.