Zelf de rente van je spaarpot bepalen

14/11/2008 14:45

AEGON Nederland

Digitale spaarpotten met persoonlijke rentes

Voor ieder spaardoel een eigen spaarpot en zelf de rente vaststellen. Dat kan met AEGON Eigen stijl Sparen. Met deze internetspaarrekening kan de spaarder verschillende online spaarpotten beheren en gedeeltelijk zelf de hoogte van het rentepercentage per spaarpot bepalen. De basisrente op AEGON Eigen stijl Sparen is 4,25%, deze rente kan oplopen tot 5,25%.

Met AEGON Eigen stijl Sparen is het nu mogelijk om zelf te bepalen of je liever vrijheid hebt, of liever een hogere rente. Die keuze kan per spaarpot worden gemaakt én dagelijks worden gewijzigd. De basisrente kan met maximaal 1,0% worden verhoogd, afhankelijk van het bedrag dat je maandelijks stort, het minimumsaldo in de spaarpot dat je zelf bepaalt of de hoogte van opnamekosten die je zelf vaststelt. Hiermee is het een transparante vorm van sparen die de spaarder optimaal inzicht geeft in zijn spaargeld en het bereiken van zijn spaardoelen.

Zelf voorwaarden kiezen

Met AEGON Eigen stijl Sparen speelt AEGON in op de individuele wensen van de online spaarders. Raymond van Es, marketingdirecteur van AEGON Nederland: "Met deze nieuwe spaarrekening combineren we de voordelen van een spaarpot met die van een spaarrekening. Een spaarpot is handig om te sparen voor een specifiek doel, bijvoorbeeld voor een computer of een vakantie. In dezelfde rekening kunnen meerdere spaarpotten worden geopend. Het voordeel van een internetspaarrekening is dat je een hoge rente krijgt en 24 uur per dag, 7 dagen per week je rekening kunt inzien en kunt overboeken."

Eerlijk over sparen

Zaterdag 15 november a.s. start de campagne "Eerlijk over Sparen" waarin AEGON aandacht vraagt voor sparen en zo eerlijk mogelijk antwoord geeft op vragen die bij consumenten spelen. Voorbeelden zijn; "Wat gebeurt er met uw spaargeld?" en "Hoe kan het dat u rente ontvangt op uw spaargeld?". Op een speciale site www.aegonbank.nl/eerlijkoversparen worden de antwoorden op deze en andere vragen gegeven. Tevens is er aandacht voor de verschillende spaarrekeningen van AEGON die ook direct geopend kunnen worden. Zoals AEGON SpaarComfort, een spaarmogelijkheid die zich reeds heeft bewezen met een rente van 4,5%, en het nieuwe AEGON Eigen stijl Sparen. De campagne loopt tot 7 december en bestaat onder andere uit radiospotjes, advertenties in dagbladen en een internetcampagne.

Eerlijk over Eigen stijl Sparen

De genoemde rente is variabel en volgt de renteontwikkelingen. De rente kan op dagbasis wijzigen. Deze nieuwe spaarvorm is interessant voor mensen die meerdere spaardoelen hebben en voor mensen die bereid zijn om hun spaargeld langer vast te zetten in ruil voor een hogere rente.. Behalve de keuze voor de opnamekosten kunnen de overige gemaakte afspraken dagelijks worden gewijzigd. Op www.aegon.nl is in een demonstratiefilmpje te zien hoe deze spaarrekening werkt. AEGON Eigen stijl Sparen is af te sluiten via het onafhankelijke intermediair en AEGON Bank.





http://www.aegonbank.nl/eerlijkoversparen