Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tweede Rotterdamse Uitgeversbeurs

zaterdag 15 november in de hal van de Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam van 11.00-16.00 uur

In 2007 zag de RUB, stichting de Rotterdamse Uitgeversbeurs, het levenslicht. Haar eerste activiteit was de organisatie van de Eerste Rotterdamse Uitgeversbeurs. De beurs was een groot succes, een traditie geboren. Op de tweede aflevering worden veel méér titels gepresenteerd, zijn veel méér begeleidende activiteiten en veel méér kijkers en kopers!

Onderstaande boeken- en tijdschriftenmakers laten zien wat zij in huis hebben - vooral hun jongste geesteskindjes die net van de persen gerold zijn. Tweede aflevering van een fenomeen dat over een paar jaar niet meer weg te denken is. Maar goed dus dat u er vroeg bij bent

Deelnemende uitgeverijen

010
Arabisch-Nederlandse Uitgeverij (A.N.U.)
Arco
Asoka
Autoped
de Brouwerij
Cagliostro
Donker
Douane
Duo Duo
Lemniscaat
NAi uitgevers
Onkruid & roos
Passionate Magazine
Tortuca
Trichis
Ziederis

Begeleidende activiteiten

12.00-13.00 uur: Bekende Rotterdammers lezen hun favoriete 'Rotterdamteksten' voor. 13.00-16.00 uur: Aad Speksnijder en Arie van der Ent belichten nieuwe Rotterdamse uitgaven d.m.v. interviews met betrokkenen (schrijver, illustrator, uitgever)

Met ook: Rotterdamboektaxatie door Jan Oudenaarden, video's, gastcolumn Frans-Willem Korsten (EUR)

De beurs vindt plaats op 15-11-2008 van 11.00 tot 16 uur en is gratis toegankelijk. Adres: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam.

vanaf 1 jan. 2009 alle Rotterdamse boeken te bestellen via www.rotterdambookshop.nl

Rotterdam boekenstad - ook dat nog!