Ingezonden persbericht


Poparchief Groningen presenteert:

Van Dommering tot Dekker ­ 50 jaar Popmuziek in het Oldambt

Koos van Dijk presenteert van Dommering tot Dekker

Poparchief Groningen organiseert op zaterdag 15 november in Grand Café Jan Dekker in het centrum van Winschoten een middag over de popmuziek in het Oldambt. Tijdens deze middag, getiteld Van Dommering tot Dekker - 50 jaar Popmuziek in het Oldambt, zal een aantal bands optreden die een weerspiegeling zijn van het belang van de regio voor de popmuziek. Ook worden er interviews en rondetafelgesprekken gehouden en is er een tentoonstelling van uniek archiefmateriaal. Ook wordt de Herman Brood-film 'Up and Down' van Piet Wichers vertoond.

De sterke line-up was al bekend, maar nu is ook bekend geworden dat de legendarische manager van Herman Brood en voormalig eigenaar van 't Pleintje in Winschoten Koos van Dijk de middag zal presenteren!

De line-up:

New Adventures

Nicky and the Jesters

Second Skin

Speedo

Presentatie:

Koos van Dijk

Van Dommering tot Dekker ­ 50 jaar Popmuziek in het Oldambt gaat op 15 november om 13.00 uur van start en duurt tot ongeveer 18.00 uur ­ en kom op tijd, want anders mis je Nicky and the Jesters! De optredens en de rondetafelgesprekken zijn de gehele dag live te volgen via Radio Oldambt (kabel 101.9 en internetradio).

De toegang is gratis!!!

In het Oldambt, en dan met name in Winschoten, heeft zich de laatste vijftig jaar bijzonder veel afgespeeld op het gebied van de popmuziek. Vele (landelijk) bekende bands zijn afkomstig uit dit gebied. Denk daarbij aan de Ro-d-Ys, Nicky and the Jesters, New Adventures, Second Skin en Benjamin B. Met name in de jaren zestig en zeventig waren regionale jeugdsozen als Stone Free belangrijk. Maar denk ook aan podia als Zaal Dommering en 't Pleintje, waar Herman Brood manager Koos van Dijk ontmoette.

In de bijlage vindt u een foto van Nicky and the Jesters poserend op de puinhopen van Dommering in Winschoten (1967) en het affiche van Dommering tot Dekker.

Voor meer informatie kijk op www.poparchiefgroningen.nl, www.historischcentrumoldambt.nl, http://platformoostgroningen.web-log.nl/, http://www.radiooldambt.nl/,

---